På søndag kl 15.30 vil Bjarne Kure sidde i Svanekegårdens have og fortælle og synge på rungende bornholmsk.

Det sner på Svanekegården

MUSIK

Nej, det skal ikke forstås bogstaveligt, for sommerluften i den kommende uge bliver kun en anelse mere fugtig, men sne, skal vi ikke forvente. Dermed burde også de udsolgte koncerter med TV2 i Oluf Høst Museets have fredag og lørdag være i vejrgudernes sikre hænder. Har man ikke nået at få billetter dertil, så sner det ganske enkelt med andre musikalske oplevelser på Svanekegården. I den forgangne uge har ti unge cellister arbejdet på Svanekegården sammen med deres mentorer, cellisterne Toke Møldrup og Jakob Kullberg i årets Cello Masterclass. Trods varmen blev der arbejdet hårdt og pudset på repertoiret, som de ti elever fredag kl. 19.30 giver smagsprøver på. Eleverne kommer fra Danmark, Sverige, Polen, Kroatien og Finland, og det er ikke kun de geografiske kilometre, der skiller dem ad i deres kulturelle tilgang til musikken. Med en aldersspredning fra 16 til 27 år er også her forskellige musikalske tilgange i vente, når man besøger masterclass-afslutningskoncerten. Dygtige er de alle sammen, og på fredag har man chancen for at møde stjernefrøene på deres vej til at blive fremtidens cellostjerner.

Når modersmålet er bornholmsk

På søndag kl 15.30 vil Bjarne Kure sidde i Svanekegårdens have – forhåbentlig stadigvæk i solskinsvejr – og fortælle og synge på rungende bornholmsk. Her kan man få et indtryk af, at bornholmsk er mere end bare en dialekt, men et sprog med sin egen grammatik og mange gloser, som kan være en udfordring for folk, som ikke er født på øen. Det er Bjarne Kure derimod, og han kender sproget ned til de mindste facetter. Han vil selvfølgelig på sin helt egen humoristiske måde hjælpe publikum godt på vej, hvis der er forståelsesproblemer. I det hele taget kan man forvente sig en ret så uhøjtidelig og hyggelig folkeligt musikoplevelse.

Verdensmusik slutter ringen

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra gæster Svanekegården onsdag den 26. august klokken 19.30 og dermed slutter jazzen denne uges musikalske blik over arrangementer. Når New Jungle Orchestra stiller op på scenen i teatersalen med hele otte musikere, så er det fordi bandets 40 års jubilæum skal fejres med manér. New Jungle Orchestras erfaringsrygsæk er tung, så den knap nok kan bæres. Med over 2.000 koncerter i 50 lande og en jubilæumsfjær i hatten kan publikum glæde sig til løssluppen musikhygge, hvor jazzen vil være det bærende element, men hvor de mange oplevelser gennem 40 år med verdensmusik vil titte frem her og hisset. Hygge og godt humør er her forprogrammeret.

 

 

Kalender

Fredag den 21. august klokken 19.30:

International Cello Masterclass 2020 Afsluttende concert. Her præsenterer eleverne den musik de har arbejdet med hele ugen. Entré. Svanekegaaarden, Skippergade 2-8, 3740 Svaneke.

20.00

Koncert med TV-2 på Oluf Høst Museet, Løkkegade 35 i Gudhjem

Lørdag den 22. august klokken 20:

Koncert med TV-2 på Oluf Høst Museet, Løkkegade 35 i Gudhjem

Søndag den 23. august klokken 15.30:

Bjarne Kure – Borrinjholmsk i havanj. Ingen Sommer uden en ægte bornholmsk eftermiddag så igen i år åbner vi haven for Bjarne Kure og hans guitar. Entré. Svanekegaaarden, Skippergade 2-8, 3740 Svaneke.

Onsdag den 26. august klokken 19.30:

Svanekegaarden: Pierre Dørge & New Jungle Orchestra NJO – 40 års jubilæumskoncert. Entré. Svanekegaarden, Skippergade 2-8, Svaneke.