Sportscar Event sidste år i Bornholms Lufthavn. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Jason Watt til Bornholm: Eneste sted i landet med Sportscar Event

VELGØRENHED

Kennet Larsen fra Gokart Center Bornholm er glad. Ikke nok med, at det for andet år i træk er lykkedes ham at skaffe Sportscar Event til Bornholm – i år bliver Bornholm faktisk på grund af coronasituationen det eneste sted, velgørenhedsarrangementet med de mange hestekræfter bliver afviklet.

– Så folk skal huske at vise hensyn og følge retningslinjerne, hvis de møder op, siger han.

Arrangementet løber lige som sidste år af stablen ude i Bornholms Lufthavn, hvor de, der ønsker det, lørdag den 12. september kan opfylde drengedrømmen m/k om at sætte speederen i bund i en milliondyr racerbiler.

Dét er der god asfalt til i lufthavnen, når bare der ikke er fly, der trænger sig på. Og her har DAT faktisk tryllet lidt:

– DAT har givet os en hel time ekstra til at være derude, siger Kennet Larsen.

– De har flyttet rundt på to flyafgange, så vi får ekstra tid til velgørenhed. Det er sateme flot af DAT, det havde jeg ikke troet ville ske. Nu får vi fire timer, fra klokken 12 og til klokken 16.

Allerede om aftenen fredag den 11. september vil man kunne beskue bilerne på parkeringspladsen ved Svaneke Bryghus.

– Så da kan man komme helt tæt på superbilerne. Der kommer til at stå biler for cirka 50 millioner kroner, siger han, som med stolthed også kan annoncere, at tidligere racerkører Jason Watt på dagen kommer til at sidde bag rattet på den splinternye Ferrari F8 Tributo, som skal køre for første gang nogensinde i Danmark.

Hvilket altså bliver i Bornholms lufthavn.

155.000 kr. indsamlet

På sportscarevent.dk kan man læse, at arrangementet handler om eksklusive sportsvogne og glade børn, idet Sportscar Event er et velgørenhedsarrangement primært til fordel for Børnecancerfonden, men også for andre gode formål:

“Kom og oplev synet og lyden af de vildeste drømmebiler fra Lamborghini, Porsche, Ferrari og mange flere og få fantastisk oplevelse for hele familien. Har du benzin i blodet, kan du endda købe en turbillet og få to uforglemmelige omgange som co-driver i din drømmebil”, står der blandt andet.

Sidste år i september ved det første arrangement fik 10 syge børn fra Bornholms Hospital sig en tur hver i en af bilerne, og Kennet Larsen forklarede til Bornholms Tidende, at han på forhånd havde besluttet, at hvis det lykkedes ham at få samlet 80.000-100.000 kroner ind, ville han skaffe arrangementet tilbage i 2020.

– Du kommer bare tilbage og interviewer mig igen næste år, sagde han optimistisk, allerede inden det viste sig, at det rent faktisk lykkedes at køre cirka 155.000 kroner ind.

Billetter til arrangementet kan erhverves hos Gokart Center Bornholm i forsalg eller på selve dagen i lufthavnen ved Avis Biludlejning.

Mange fik sig en tur. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen