Afgørelsen hjælper Søren Christensens familie videre: 'Vi har fået ord for, at det aldrig burde være sket'

Afgørelsen hjælper Søren Christensens familie videre: 'Vi har fået ord for, at det aldrig burde være sket'
De seneste 12 dage har Arina Richter holdt ferie på Bornholm, hvor hun har besøgt parrets ældste søn Frederik, som har arbejdet på Sydøst for Paradis ved Hullehavn i løbet af sommeren, inden han begynder på jurastudiet på mandag. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 21. AUG 2020 • 11:52
Af:
kasper-rasmussen
| ABONNENT
21. AUG 2020 • 11:52
ERSTATNING

Nyheden om tidligere chefredaktør på Bornholms Tidende Søren Christensens død chokerede mange tilbage i februar. Historien, om hvorfor han døde som følge af komplikationerne efter en trafikulykke, er ikke mindre chokerende.

Nordjyske Medier har beskrevet, hvordan det var en infektion med en kødædende bakterie, som kostede den 44-årige chefredaktør livet, men han kunne med overvejende sandsynlighed have overlevet, hvis han havde fået en bedre behandling.

Det fremgår af en afgørelse fra Patienterstatningen:

“Samlet er det vores vurdering, at behandlingen af Søren Christensen hverken hos lægevagten eller på Aalborg Universitetshospital har levet op til erfaren specialiststandard, idet den relevante behandling er blevet forsinket begge steder. Vi har tillige vurderet, at Søren Christensen uden disse forsinkelser ville have fået en tidligere og med overvejende sandsynlighed livreddende behandling”

Patienterstatningen slår fast, at Lægevagten Region Nordjylland og Aalborg Universitetshospital deler ansvaret for den tragiske sag, skriver Nordjyske Medier.


En sejr for Søren

Søren Christensens enke Arina Richter er glad for afgørelsen.

– Ordet bittersød er måske et meget godt ord til at beskrive den følelse, afgørelsen giver os. Vi har fået ord for, at det aldrig burde være sket. Men samtidig bliver vi bekræftet i, at der blev handlet forkert, og det bliver vi anerkendt for. Så det er jo alle mulige følelser på en gang, siger Arina Richter til Bornholms Tidende.

De seneste 12 dage har hun holdt ferie på Bornholm, hvor hun har besøgt parrets ældste søn Frederik, som har arbejdet på Sydøst for Paradis ved Hullehavn i løbet af sommeren, inden han begynder på jurastudiet på mandag.

Kort før Arina Richter fredag rejste fra Bornholm, ringede hendes advokat med afgørelsen.

– Advokaten sagde, at det er en sejr for Søren, og jeg er sikker på, at Søren selv ville have brugt samme formulering. For mig og drengene er det en stor sejr for retfærdigheden, og det er det også er for Sørens forældre.

Familien er blevet bekræftet i, at Søren havde ret med henvisning til, at han igennem det kaotiske sygeforløb blev ved med at gentage: "Det er ikke normalt det her".

Jeg gjorde det rigtige

Arina Richter er også tilfreds med, at Patienterstatningens afgørelse er meget klar, når det gælder den samtale, som hun havde med vagtlægen natten til 7. februar. Dengang ville hun gerne have sin mand indlagt, men vagtlægen henviste i stedet til egen læge dagen efter.

– Jeg har døjet med, om jeg gjorde det rigtige den nat. Jeg har spekuleret på, om jeg sagde det rigtige til vagtlægen, om jeg insisterede nok. Nu har jeg fået ord for, at jeg sagde og gjorde det rigtige, og at vagtlægen skulle have lyttet på mig, fortæller Arina Richter.

Patienterstatningen lægger nemlig vægt på, at vagtlægen skulle have reageret på de tiltagende symptomer hos en patient, som har været udsat for et omfattende traume, skriver Nordjyske.

Afgørelsen hjælper familien videre

Ifølge Arina Richter hjælper afgørelsen familien med at komme videre. Hun er siden den tragiske ulykke flyttet til København parrets to sønner.

– Det går okay. Vi er en stærk familie, og vi har et godt netværk rundt i hele landet og i særdeleshed på Bornholm, som tager sig godt af os. Det har vi virkelig mærket specielt her, hvor bornholmerne nærmest har slået ring omkring os. Det er vi taknemmelige for, siger Arina Richter.

Patienterstatningen har fastsat en minimumserstatning på godt en million kroner til familien. Den er dog ikke endeligt udregnet. Ved siden af kører en sag ved Styrelsen for Patientklager. Den er endnu ikke afsluttet, fortæller Arina Richter til Bornholms Tidende.