Skole fejrer jubilæum med stor tilgang af elever

Skole fejrer jubilæum med stor tilgang af elever
50 års jubilæet blev fejret med optog gennem byen, mens 60 års jubilæet for Paradisbakkeskolen/Nexø Skole foregår lidt mere stilfærdigt. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 20. AUG 2020 • 11:06
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
20. AUG 2020 • 11:06
NEXØ

Paradisbakkeskolen i Nexø fejrer torsdag 20. august, at det er 60 år siden, at skolen åbnede.

Dagen fejres med is til alle elever i klasserne, og flaget hejses, men der bliver ikke stor fælles fejring, siger skoleleder Pia Laub Tofte.

Skolens 50 års jubilæum for ti år siden blev fejret stort, og Pia Laub Tofte forventer, at 75 års jubilæet om 15 år vil blive fejret tilsvarende stort, også derfor fejres 60 jubilæet mere afdæmpet.

20. august er den dato, skolen startede for 60 år siden, men på grund af corona samles elever og lærere ikke i skolegården. I stedet får børnene is i klasserne, og skoleleder Pia Laub Tofte fortæller via skolens højtalere lidt om skolens historie.

– Jeg fortæller lidt om, at skolen jo er en gammel dame – men friskere og smukkere end for 10 år siden, hvor vi fejrede 50 års jubilæet, siger Pia Laub Tofte.

Højeste antal nogensinde

Hun kan på jubilæumsdagen blandt andet glæde sig over, at skolen aktuelt oplever stor tilstrømning. Udover de nye børnehaveklasser, som er godt fyldt op, har skolen efter sommerferien kunnet byde velkommen til 22 nye elever fordelt på stort set alle klassetrin.

– Det er det højeste antal nye elever nogensinde. Derudover havde vi allerede i løbet af foråret modtaget 12 nye elever til skolen, fortæller Pia Laub Tofte.

Hvorfor oplever I større søgning til skolen?

– Vi har fået et rigtig godt omdømme og bliver omtalt godt ude på øen. Vi hører også, at nogle tilflyttere nu vælger Nexø på grund af skolen, siger Pia Laub Tofte.

Oprindeligt hed skolen Nexø Skole og 50 års jubilæet i 2010 blev fejret med en jubilæumsbog og et stort jubilæumsprogram med blandt andet åbent hus, og at elever og lærere gik i optog gennem byen fra de tidligere skolelokaler på Købmagergade, nu Nexø Frikirke, op gennem byen med et stort hornorkester og fanebærer i spidsen og op til den nuværende skole.