Ny S-politiker kommer i socialudvalget

Som nyt medlem af kommunalbestyrelsen fra og med mødet torsdag aften vil Rebecca Douglas Elleby (S) samtidig træde ind i socialudvalget. Det oplyser gruppeformand Thomas Thors (S) i en pressemeddelelse.

Rebecca Douglas Elleby vil i socialudvalget afløse Jonna Nielsen (S), der hidtil har siddet i både socialudvalget og i udvalget for job, udvikling og fritid. Socialdemokratiet er i pressemeddelelsen åben omkring, at det for Jonna Nielsen er et offer at afgive pladsen i socialudvalget.

“Da det er gruppens indstilling, at man som gruppemedlem skal have mindst en post i et stående udvalg, har Jonna til trods for, at hun betragter posten  i socialudvalget som vigtig for hende, besluttet at afgive posten til Rebecca – med den begrundelse, at det var den løsning, der ville tjene partiet bedst”, skriver Thomas Thors.

Rebecca Douglas Elleby bliver medlem af kommunalbestyrelsen, fordi Lars Randorff Nørgaard (AL) har besluttet at træde ud. Begge stillede ved valget op for Alternativet, for hvem Lars Randorff Nørgaard har siddet som første suppleant, efter at tidligere viceborgmester Anne Thomas (AL) sidste sommer forlod kommunalbestyrelsen.

Elleby har efter valget meldt sig ud af Alternativet og ind i Socialdemokratiet. Da et mandat ved et kommunalvalg følger personen og ikke partiet, bliver det afgørende, at Rebecca Douglas Elleby står for tur til at overtage Lars Randorff Nørgaards mandat – ikke at hun har skiftet parti efter valget.

Rebecca Douglas Elleby bliver dermed fast medlem af kommunalbestyrelsen fra et udgangspunkt som tredje suppleant, en situation der ikke er opstået før i regionskommunens historie. Mens Lars Randorff Nørgaard hidtil har siddet i egenskab af Alternativets første suppleant, er anden suppleanten Anne Dorthe Elling Nilsson flyttet fra Bornholm efter valget og kan dermed ikke sidde i kommunalbestyrelsen.