Foto: privat.

Nu er der igen fisk i det lille røgeri i Gudhjem

Det lille gamle røgeri tæt på busstoppestedet på Gudhjem Havn har i august en lidt speciel udstilling, som man helt bogstaveligt kan stikke hovedet ind til. I aftenmørket kan man kigge ind ad røgeriets stalddør og se graveringer af fisk på poleret stål nærmest svæve i rummet.

Der er tale om et kunstprojekt af kunstneren og reklamekvinden Malene Kyed. Hun arbejder løbende på projektet, hun kalder “Archive of the Sea,” og har gennem flere år i Gudhjem Kunsthandels atelier tegnet de ultra detaljerede fisk og fiskeskeletter på højt poleret stål og håndstrøget papir.

Man kan også opsøge udstillingen om dagen, hvor oplevelsen er en anden. Her kan man gå ind i galleriet/røgeriet og se adskillige af de graverede spejl-værker samt store blæktegninger på håndstrøget papir.