Holger Drachmann malede Hammersø i 1870. Og hvad kan vi så lære af det? Foto: Privat

Utraditionelt: Natur-tur på kunstmuseet

Naturskildringer fylder en del på Bornholms Kunstmuseums vægge. Malerier af Holger Drachmann, Vilhelm Kyhn og Anton Eduard Kieldrup skiltrer den bornholmske natur, som kunstnerne opfattede den i 1800-tallet.

Men hvad kan vi lære om den bornholmske natur ved at se på malerierne?

Naturskildringer fylder en del på Bornholms Kunstmuseums vægge. Malerier af Holger Drachmann, Vilhelm Kyhn og Anton Eduard Kieldrup skiltrer den bornholmske natur, som kunstnerne opfattede den i 1800-tallet. Men hvad kan vi lære om den bornholmske natur ved at se på malerierne?

Det spørgsmål forsøger naturvejleder Tino Hjorth Bjerregaard at besvare på kunstmuseet fredag den 28. august fra klokken 15.00 og en time frem.

Naturvejlederen vil – lidt utraditionelt – fortolke malerierne ud fra sin viden om Bornholms natur. Fordi de gamle guldaldermalerier er dels en dokumentation af naturen på Bornholm, som den tog sig ud for knapt 200 år siden, men de er også eksempler på en naturromantisk fortolkning af den skønne natur. Så hvordan så naturen rent faktisk ud i “de gode gamle dage”? Og hvad kan vi lære af de gamle landskabsmalerier?

Tino Hjorth Bjerregaard vil også slå et smut forbi museets aktuelle udstilling af Claus Johansen. Den rummer nemlig eksempler på landskabsmalerier, hvor motiverne tydeligt viser en forsvunden kulturarv fra 1940’ernes Bornholm.

Det anbefales, at man på forhånd tilmelder sig hos Bornholms Kunstmuseum.