Værnepligtige budt velkommen med mundbind og coronatest

Værnepligtige budt velkommen med mundbind og coronatest
Samtlige værnepligtige var mandag en tur i det mobile covid-testcenter – Her er det Kim Marshall. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 18. AUG 2020 • 10:42
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
18. AUG 2020 • 10:42
FORSVAR

Man kan kan ikke fortænke nogen af de 132 nye værnepligtige i, at de måske syntes, at velkomsten på Almegårds Kaserne mandag var en smule overvældende.

Her fik de alle udleveret mundbind og blev sendt til coronatest i det mobile covid-testcenter, som for en enkelt dag havde slået teltet op på kasernen.

De værnepligtige, der var delt op i mindre grupper, lod dog til at tage det hele med godt humør.


De værnepligtige indgår i Opklaringsbataljonens Marineeskadron, der har kaptajn Mikkel Vinding som chef. Han forklarer:

– Vi har her på Bornholm ikke set nogen smittetilfælde i en lang periode. Nu får vi en masse unge mennesker ind, som kommer fra hele landet, også fra steder, hvor der er et højere smittetryk. Vi har derfor besluttet, at vi udleverer mundbind, ligesom hvis man var i et overbefolket tog. Dem har de på, indtil vi mandag aften har registreret dem og har delt dem op i mindre gruppper på 10, som skal bo på stue sammen og også arbejde sammen. Det er de grupper, som er defineret som de nære kontakter.

– Det betyder også, at hvis der skulle være smittetilfælde, ved vi i hvilken gruppe, vi skal fokusere smitteopsporingen. Hvis vi ikke tog disse forholdsregler, ville vi risikere at skulle isolere alle 130, siger Mikkel Vinding.

Ser man bort fra ankomstdagen bliver de kommende fire måneder stort set som de normalt bliver for et hold værnepligtige på kasernen. Dog med de coronaforholdsregler, som efterhånden er blevet hverdag – med blandt andet at holde afstand og god håndhygiejne.