– Der skal bestemt ikke være et politisk kup. Det kunne jeg aldrig forestille mig at være med i. Men hvad jeg gør som privatperson, er noget andet, siger Kirsten Wendell, fjernvarmekunde og kommunalbestyrelsesmedlem. Foto: Jens-Erik Larsen

Socialdemokrat opfordrer rønneboer til at møde op til generalforsamling i stedet for blot at lufte holdninger på Facebook

En af dem, der kommer til generalforsamlingen i Rønne Vand og Varme (RVV) 26. august, er kommunalbestyrelsesmedlem Kirsten Wendell, der er valgt for Socialdemokratiet. I Facebook-gruppen "Fjernvarme Rønne Protestgruppe" har hun flere gange mindet folk om at dukke op til generalforsamlingen.

FJERNVARME

En af dem, der kommer til generalforsamlingen i Rønne Vand og Varme (RVV) 26. august, er kommunalbestyrelsesmedlem Kirsten Wendell, der er valgt for Socialdemokratiet. I Facebook-gruppen “Fjernvarme Rønne Protestgruppe” har hun flere gange mindet folk om at dukke op til generalforsamlingen.

“Husk at der skal sendes kandidater ind til bestyrelsen 1 måned før generalforsamlingen,” skrev Kirsten Wendell i slutningen af juni.

Da Bornholms Tidende ringer hende op, understreger hun med det samme, at hun ikke kommer til at deltage som politiker.

– Jeg er varmebruger og har et hus, så jeg møder privat. Jeg er lige så oprørt og forundret som alle andre over, at varmepriserne er steget – når man har pengene i kassen, siger Kirsten Wendell.

Med den sidste bemærkning udtrykker hun den samme holdning til spørgsmålet om RVV’s hensættelser som borgmester Winni Grosbøll (S), flere andre politikere i kommunalbestyrelsen og ledelsen i Bornholms Energi og Forsyning (Beof) har gjort tidligere. På Facebook har hun leveret samme budskab:

“Jeg protesterer mod de voldsomme prisstigninger, på lige fod med alle jer, der giver jeres utilfredshed til kende her. Der er penge i kassen hos RVV. Når de penge er brugt, kan man opkræve hos kunderne,” skrev Kirsten Wendell i maj.

RVV’s ledelse har forklaret, at de hensatte 43,3 millioner kroner er øremærket nye investeringer i kraftvarmeværket, hvor Beof producerer varmen, og at idéen med at beholde pengene er at undgå at skulle oprette banklån.

Kirsten Wendell vil gerne understrege, at politikerne ikke kan bebrejdes for prisstigningerne, og hun mener, at mange har misforstået kommunalbestyrelsens rolle.

– Hvis du har fulgt med på Facebook, kan du se, at de tror, at politikere kan sætte prisen på fjernvarme i Rønne, og det kan vi jo ikke. Det (RVV, red.) er jo et selskab, og vi har ingen muligheder for at blande os politisk i det.

I har i kommunalbestyrelsen dog taget stilling til sagen, i og med I har forholdt jer til RVV’s ansøgning om at bygge eget varmeværk.

– Ja, ja. Men man har ikke nogen indflydelse på firmaets drift, hvilke priser de sætter, og hvornår de sender sager til advokater.

Det, som I til gengæld kunne i et stort parti som Socialdemokratiet, er at vinde indflydelse i Rønne Vand og Varme på generalforsamlingen. Har I nogen planer om det?

– Nej. Det skal man ikke gøre politisk på den måde. Det, ville jeg synes, var meget, meget grimt. Det er selvfølgelig de forskellige fjernvarmebrugere, som skal møde op på en generalforsamling og gøre det på lovlig vis. Der skal bestemt ikke være et politisk kup. Det kunne jeg aldrig forestille mig at være med i. Men hvad jeg gør som privatperson, er noget andet. Da jeg er fjernvarmebruger i Rønne, er det klart, at jeg mener, at generalforsamlingen er det rette sted at gøre sin indflydelse gældende, siger Kirsten Wendell, der understreger, “hvor vigtigt det er, at man møder op i stedet for at lufte sin holdning på Facebook”, som hun bemærker til sidst.