Peter Juel-Jensen vil have Bornholm fjernet fra norsk coronaliste

De norske sundhedsmyndigheder anbefaler, at den norske regering sætter Region Hovedstaden på landets røde coronaliste.

Hvis det norske Folkehelseinstituttet får deres vilje, vil det også ramme Bornholm, som dermed vil gå glip af millioner af kroner, lyder vurderingen fra Destination Bornholm. Direktør Pernille Kofod Lydolph mener, at Bornholm i den forbindelse vil blive ramt ganske ufortjent.

Det bornholmske folketingsmedlem for Venstre, Peter Juel-Jensen er enig. Han har derfor gjort sit til at få fjernet Bornholm fra listen.  

De norske sundhedsmyndigheder anbefaler, at den norske regering sætter Region Hovedstaden på landets røde coronaliste.

Hvis det norske Folkehelseinstituttet får deres vilje, vil det også ramme Bornholm, som dermed vil gå glip af millioner af kroner, lyder vurderingen fra Destination Bornholm.

Direktør Pernille Kofod Lydolph mener, at Bornholm i den forbindelse vil blive ramt ganske ufortjent. Det bornholmske folketingsmedlem for Venstre, Peter Juel-Jensen er enig. Han har derfor gjort sit til at få fjernet Bornholm fra listen.

– Det er jo nordmændenes beslutning, men jeg synes, det er ærgerligt. Efter jeg har snakket med Pernille Lydolph, har jeg skrevet til Venstres forhandlere, som forhandler med Regeringen om udfordringerne på baggrund af corona. Derudover har jeg kontaktet min Udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen og bedt ham gå videre til udenrigsministeren med denne problematik, siger Peter Juel-Jensen.

Han ønsker, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) går i dialog med nordmændene for at sikre, at Bornholm ikke bliver kædet sammen med hovedstadsregionen i denne forbindelse.

Men det stopper ikke her. Peter Juel-Jensen har også haft fat i Venstre-politiker Bertel Haarder.

– Jeg har også prikket til min gode ven og kollega Bertel Haarder, som er præsident for Nordisk Råd. Jeg har bedt ham undersøge, om han ikke har nogle kontakter i Norge, der kan gøre den norske regering opmærksom på, at Bornholm geografisk adskiller sig for resten af Region Hovedstaden, fortæller Peter Juel-Jensen.

– Jeg har derfor forsøgt at trække på mit netværk for, at Bornholm ikke bør indgå på den norske coronaliste. Så må vi se, om det bærer frugt, siger Peter Juel-Jensen.

Tidligere er Region Sjælland, Region Midtjylland kommet på Norges røde liste, og mandag blev Region Hovedstaden altså også anbefalet til coronalisten af de norske sundhedsmyndigheder

Det er den norske regering, der officielt ændrer status for lande og regioner. Det gør den på myndighedernes anbefaling. Rejsende fra et land eller en region, der er på Norges røde liste, skal i 10 dages karantæne ved indrejse i Norge.

Det vil afholde nordmænd fra at holde ferie i regionen – og dermed også på Bornholm – lyder vurderingen fra Destination Bornholm.