Camilla Eisner glæder sig til at tage imod plukke-ivrige gæster på søndag. Der plukkes til fordel for Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Foto: Anette Vestergaard

Pluk vitaminer til vinteren og støt et godt formål

INDSAMLING

Kunne du tænke dig at tilbringe søndag eftermiddag udenfor i solen med at plukke havtorn – og samtidig støtte et godt formål?

Så er det af sted til havtornplantagen Høstet, hvor Mads og Camilla Meisner donerer en dags plukning af havtorn. Indtægten videresendes til Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling på Bornholm.

Plukkedagen er søndag den 23. august fra klokken 11 til 16.

Det er ikke første gang, Høstet deltager i landsindsamlingen, fortæller Camilla Meisner.

– Det er fjerde eller femte år, vi er med. Vi vil gerne støtte frivillige lokale kræfter, og havtorn er propfyldt med vitaminer, så det virker oplagt at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, siger hun.

Når man har plukket, vejes bærrene og så betaler man 80 kroner pr kilo direkte til Kræftens Bekæmpelse Bornholm.

Arrangementet afvikles i samarbejde med Arne V. Hansen, menighedsrådsformand i Vestermarie og aktiv i Kræftens Bekæmpelse.

Det er muligt at købe en havtorn-slushice på stedet, og gårdbutikken er åben. Der er også adgang til et toilet, siger Camilla Meisner.

 

 

Havtorn er sundt

Havtorn indeholder A-, C- og E-vitamin samt Omega 3, 6, 7 og 9 og fungerer perfekt som topping på skyr og yoghurtsprodukter.

Camilla Meisner anbefaler, at man fryser bærrene ned i små løse portioner, som først skylles, når de tøes op. Skyller man bærrene inden nedfrysning, fryser de sammen i en stor klump.

 

 

Camilla Meisner anbefaler

Køkkenchef Kim Gravenhorst fra Beghuset i Dragør har skrevet tre bøger med opskrifter på mad, drinks og desserter med havtorn, som i hans univers omtales som nordens citron.