Modelfoto

Pilen Bar og Bodega undrer sig over nye regler for åbningstider: ‘Det hænger slet ikke sammen’

ÅBNINGSTIDER

I forbindelse med genåbningens fase fire er Folketingets partier blevet enige om, at barer, cafeer og restauranter nu må have åbent indtil klokken 2, hvor det hidtil har været indtil midnat.

Der er dog lige det men, at nye gæster ikke må lukkes ind efter klokken 23, og det vækker undren hos en af øens udskænkningssteder, som Bornholms Tidende har talt med.

– Et eller andet sted er det jo næsten en forringelse af en aftale. Vi har en gårdhave og en bodega, så det vil sige, at så skal jeg have to dørmænd stående for at sikre, der ikke kommer nye gæster ind efter klokken 23. Det kan ikke betale sig, så det hænger jo slet ikke sammen, siger Thomas Augustsen, der ejer Pilen Bar og Bodega i Allinge.

Han forstår heller ikke helt rationalet bag, hvorfor det skulle være sundhedsfagligt mere sikkert at gå ind i en bar før klokken 23.

– Jeg kan ikke lige se, hvorfor en gæst skulle smitte mere, fordi han kommer kvart over 23 frem for kvart i 23. Det virker jo et eller andet sted latterligt.

Dårlig kommunikation

Derudover savner han også bedre kommunikation om, hvornår den nye regel gælder fra.

– Jeg synes et eller andet sted, at de simpelthen er så dårlige til at oplyse, hvordan og hvorledes det skal gøres. Der var jo mange gæster i går, som sagde “du må have åbent til klokken 2”. Og så sagde jeg, at det må man ikke. Men jo det havde de jo set i fjernsynet og blabla. jeg ringede også ud til politiet i går, og de vidste det heller ikke. De sagde, det må du prøve at se inde på nettet. Det er jo lidt tilfældigheder alt sammen, synes jeg, siger han og fortæller, at når det bliver meldt ordentligt ud til udskænkningsstederne, hvad reglerne er, så vil han tage en beslutning, om det kan svare sig at holde åbent indtil klokken 2.

– Men når det træder i kraft, så vil vi nok have det i hvert fald i weekenderne, siger han.