Emil Malmgren-Hansen. Foto: Jens-Erik Larsen

Mindeord: Stifteren af Det Glade Vanvid er død

Carsten Seeger, Østermarie, har skrevet følgende mindeord i anledning af Emil Malmgren-Hansens død:

Grønthandler, kirkegårdsgartner, værtshusholder og en mere end habil maler.

Det måtte jo komme: “Smil”, stifteren af Det Glade Vanvid er død. En række medlemmer af DGV er gået i forvejen som ordkunstneren Jacob Ludvigsen og grafikeren Bo Bonfils. Svaneke får nok aldrig mere en forening af det format.

Emil Malmgren-Hansen (som barn kunne han ikke sige Emil, deraf navnet Smil) stod i høj grad for vanviddet. Han arrangerede den årlige foreningsmiddag med sardinvognsrally og var primus motor for uddeling af diplomer. Hans evne til at skaffe sponsorer til middagen var legendarisk. Og når han måtte købe, skete det altid på det rigtige tidspunkt: Tre kasser pilsnere for 100 kr. Man kan ikke forsvare at være ædru, begrundede han glad sit indkøb med.

Af medlemmer af Det Glade Vanvid har studievært Poul Friis forladt P1 og holder fanen højt i Madvig – pub og lounge, og DGV’s eneste udenbys medlem i Østermarie lever endnu. Men altså uden Smil.