Det nye fitnesscenter kommer til at ligge for sig selv på det store græsareal bag den trelængede gård Louisenhøj, som ejes af Viking Atletik. Foto: Jacob Jepsen

Længe ventet byggeri til 11-12 millioner kroner er i gang

FITNESS

Viking Atletiks formand og eventmanager Claus Clausen tog mandag morgen første spadestik til det kommende fitnessbyggeri ved Louisenhøj på Torneværksvej i Rønne.

Det skete med en af PL Entreprises store gravemaskiner og under kyndig vejledning af Michael Vevest, der til daglig kører maskinen. En støvsky flimrede i solstrålerne, og et byggeri til mellem 11 og 12 millioner kroner er i gang.

“Det er en stor dag”, “endelig” og “mange små bump”, var nogle af de udtryk, Claus Clausen brugte i en kort tale, inden han gik til gravemaskinen. Bag ordene gemmer sig historien om et byggeri, som er blevet ramt af flere forsinkelser. Flere interesserede var da også mødt op for at være med til det historiske øjeblik.

Arkæologer fra Bornholms Museum vil være til stede, mens det øverste jordlag graves af, for at holde øje med, om der ligger fortidsfund i jorden under den tidligere gravhøj, som skal dokumenteres og sikres, inden byggeprocessen fortsætter.

Foto: Jacob Jepsen

Foråret 2021

Forventningerne er dog helt klart, at det færdige projekt står klart i løbet af foråret 2021. Det bliver med et byggeri, der skal gøre op med vante forestillinger om, hvad et fitnesscenter kan og er og udbrede motionsformen til flere brugergrupper – også dem med bevægelseshandicap.

Det er næsten tre år siden, at Viking Atletiks projekt blev udvalgt som ét blandt i alt tre eksempelprojekter, der har fået økonomisk støtte til udvikling og realisering fra kampagnen “Fitness for alle”. Kampagnen skal skabe innovative og nytænkende tiltag, som gør fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap.

“Med bedre plads, niveaufri adgang og lyse, stemningsfulde rum er målet at skabe de bedste rammer for at tage ligeværdigt imod alle brugere og motivere til idræt, ophold og fællesskab”, beskrives byggeriet i en pressemeddelelse.

Nem adgang

Centret opføres selvstændigt på et plateau i haven, adskilt fra det eksisterende gårdanlæg.

Centralt i den nye bygning bliver et ankomst- og caféområde, som udføres på en måde, så alle oplever at få fast grund under sig og nemt kan komme indenfor og bevæge sig omkring. Derudover skal der skabes nem adgang til brug af fitnessmaskiner, også for eksempelvis brugere af kørestol. Og ikke mindst skal Viking Atletiks fitnessinstruktører uddannes i at hjælpe nye brugergrupper godt i gang med træningen.

Det nye byggeri finansieres af fonde (cirka fem millioner kroner) og Viking Atletik (cirka syv millioner kroner).

 

 

460

Det nye fitnesscenter bliver på cirka 460 kvadratmeter. Det skal erstatte det fitnesscenter, som Viking Atletik i 10 år har haft på Rønne Stadion Nord. Det viste sig hurtigt at blive for lille.

– Vi har i dag 1.200 brugere. I det nye center bliver der plads til os alle og flere til, sagde Claus Clausen ved mandagens første spadestik.