Børn og unge har brugt tidligere rockerborg som mødested og legeplads: Der er brug for flere penge til nedrivning

Børn og unge har brugt tidligere rockerborg som mødested og legeplads: Der er brug for flere penge til nedrivning
Politikerne skal afsætte flere penge til opgaven, inden Nygårdsvej 15 i Hasle kan blive revet ned. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 17. AUG 2020 • 08:02
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
17. AUG 2020 • 08:02
MILJØ

– Send flere penge.

Nogenlunde sådan lyder anmodningen til politikerne, når det handler om den tidligere rockerborg i Hasle, ejendommen Nygårdsvej 15.

Bornholms Regionskommune købte i foråret 2019 ejendommen for 400.000 kroner med henblik på at rive den ned. Ejendommen, som er synlig fra omfartsvejen, har længe været noget af en øjebæ for byen, og mange har ønsket den fjernet. Desuden vil en nedrivning bane vejen for en sammenhængende byggegrund til det kommende plejecenter Bykær.

I første omgang blev nedrivningen dog udskudt, så Beredskabsstyrelsen fik mulighed for at holde øvelse på stedet, inden der blev holdt en licitation på nedrivningsopgaven.

Et år senere står ruinen der imidlertid stadig, og af blandt andet opslag på Facebook er det fremgået, at unge mennesker har brugt ruinen som opholdssted/legeplads, selv om det er forbudt at gå ind på ejendommen. Det har skabt bekymring, fordi der netop er tale om en ruin, hvor det er nemt at komme til skade.

Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting, oplyser, at han har fået henvendelser fra bekymrede borgere om, at unge mennesker/børn har færdedes på ejendommen.

– Jeg har gjort kommunen opmærksom på, at vi i bytinget har fået bekymrede henvendelser om ejendommen, og jeg er vidende om, at borgere har kontaktet politiet, siger Kaj Erik Mortensen.
 

Knaggana

Nygårdsvej 15 i Hasle bliver kaldt rockerborgen, fordi ejendommen i mange år var hjemsted for rockerklubben Knaggana MC, der på et tidspunkt blev en afdeling af Tornadoes MC.

I 2008 betegnede Bornholm Politi i Bornholms Tidende rockerborgen og Tornadoes som historie på Bornholm.

Man havde på det tidspunkt noteret sig, at der ikke længere var rockere med rygmærker på Bornholm.

 

Politisk behandling

Kim Pedersen, leder af kommunens Ejendomsservice, forklarer:

– Vi købte huset til nedrivning og gik i gang med at lave nogle miljøundersøgelser. I mellemtiden kom Beredskabsstyrelsen og spurgte, om de måtte lave nogle øvelser i huset. Der stod blandt andet en bil ned igennem taget på et tidspunkt. Det tror jeg desværre har betydet, at byens unge har tænkt, at det er et sted, man gerne må bruge.

– Vi satte derfor et byggepladshegn op omkring huset. Vi udbød nedrivningsopgaven, og den blev desværre for dyr i forhold til det beløb, der er afsat. Når det sker, er vi nødt til at finde nogle flere penge, og det arbejder vi nu på. Sagen skal til politisk behandling, og vi håber snart at have en afgørelse, oplyser Kim Pedersen.