Der bliver stadig kørt for stærkt på strækningen ved Melstedgård. Arkivfoto: Jacob Jepsen

58 bilister var for hurtige

TRAFIK

Bornholms Politi har hen over weekenden haft fotovognen ude fire steder på Bornholm for at foretage hastighedskontrol. Det resulterede i, at 58 bilister blev målt til at køre for hurtigt. Fem af dem står til et klip i kørekortet, oplyser politiet i et uddrag af døgnrapporten.

Lørdag formiddag holdt fotovognen på Melstedvej i Melsted. Her har man fra landbrugsmuseet Melstedgård tidligere på sommeren udtrykt stor bekymring for sikkerheden. Det skyldes, at man har aktiviteter på begge sider af Melstedvej, og at besøgende derfor ofte krydser vejen. Oplevelsen er, at der ofte bliver kørt alt for hurtigt på stedet.

For en måned siden målte politiet 36 fartovertrædelser på strækningen, og i lørdags var der 23. Højeste hastighed blev målt til 82 km/t i 60 km-zonen. En bilist står til klip i kørekortet.

Lørdag eftermiddag holdt ATK-bilen på Birgersvej i Aakirkeby. Her blev syv bilister målt til at køre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 70 km/t i en 50 km-zone. To bilister står til klip i kørekortet.

Søndag eftermiddag holdt ATK-bilen på Borrelyngvej i Rutsker. Her blev 10 bilister målt til at køre for stærkt. Højeste hastighed blev målt til 105 km/t i en 80 km-zone.

Søndag eftermiddag holdt ATK-bilen på Nexøvej i Aakirkeby. Her blev 18 bilister målt til at køre for stærkt. Højeste hastighed blev målt til 118 km/t i en 80 km-zone. To bilister står til et klip i kørekortet.

ATK står for Automatisk Trafikkontrol, og det er hastighedskontrol foretaget fra en af politiets fotovogne.