Efter en arbejdsskade tog Belinda Munch en uddannelse i clairvoyance. Siden hun var lille, har hun oplevet at kunne se mennesker, som de virkelig er. Fotos: Jacob Jepsen

Belinda mødte lysvæsnet Jesus under healing

I gamle dag ville man nok have kaldt Belinda Munch for "en klog kone". Allerede før hun i 2009 åbnede en klinik ved Vestermarie, hvor hun tilbød healing og clairvoyance, var hun en person, folk kom til, hvis de havde problemer i deres liv. Hun var parat til at snakke med folk om deres problemer og stille spørgsmål, der fik dem til at se deres udfordringer på nye måder.

Allerede på det tidspunkt havde hun en erfaring af, at hun kunne noget specielt i mødet med et andet menneske. Da hun var lille, fik hun at vide, at der var noget særligt ved hendes blik.

Healing

I gamle dag ville man nok have kaldt Belinda Munch for “en klog kone”. Allerede før hun i 2009 åbnede en klinik ved Vestermarie, hvor hun tilbød healing og clairvoyance, var hun en person, folk kom til, hvis de havde problemer i deres liv. Hun var parat til at snakke med folk om deres problemer og stille spørgsmål, der fik dem til at se deres udfordringer på nye måder.

Allerede på det tidspunkt havde hun en erfaring af, at hun kunne noget specielt i mødet med et andet menneske. Da hun var lille, fik hun at vide, at der var noget særligt ved hendes blik.

– Det startede, da jeg var lille pige. Jeg havde det som det mest naturlige, at når man møder nye mennesker, så har man øjenkontakt. Man siger, at øjnene er sjælens spejl. Det vidste jeg ikke som barn. Men kigger man i øjnene, går man ind og ser sjælen, og så ser man også det, man ikke skal se.

– I vores kultur har vi tillært, at vi skal have en meget pæn facade. Men jeg fandt ud af, at jeg ser mennesket. Jeg har altid haft let ved at se, hvilke mennesker jeg skal holde mig på afstand af, og hvilke, der er gode og trygge mennesker, fortæller Belinda Munch.

Tror på den højeste bevidsthed

Egentlig er hun uddannet i butik, men efter en arbejdsskade i 2004 supplerede hun sine særlige erfaringer med en uddannelse i clairvoyance.

Ordet clairvoyance kommer af de franske ord “clair” og “voir,” der betyder “klar” og “se”. Meningen med at tage en clairvoyance-uddannelse er altså at blive synsk. At se det skjulte tydeligt.

I Belinda Munchs opfattelse af universet er clairvoyance en vigtig tilgang til erkendelse. Hun tror, at der findes en bevidsthed – den højeste bevidsthed – som har skabt os mennesker, og at den også er i stand til at helbrede og vejlede os. Når vi er på vej ned ad en forkert vej i livet, så kan den højeste bevidsthed gøre noget for at forhindre det. Blive man fyret fra sit arbejde, kan det således i virkeligheden være den højeste bevidsthed, der forsøger at vejlede ens liv i en bedre retning.

– Mange tager en fyring som noget skidt. Men jeg tror, den kan komme, fordi vi er på vej ad en forkert vej. Det er derfor, nogen opsøger en clairvoyant: For at finde ud af, hvad der sker, fortæller Belinda Munch.

På besøg hos Belinda Munch i Vestermarie.

Jesus kom forbi

I dag danner den lyse klinik under taget på Belinda Munchs landsted ikke længere rammen om clairvoyance-sessioner. Hun er også holdt op med at tage ud for at rense huse for afdøde sjæle. Midt i klinikken står kun en briks, fordi i de seneste år har hun koncentreret sig om healing. I forbindelse med sin clairvoyance-uddannelse fandt hun ud af, at hun også skulle være healer.

– Jeg er ret logisk tænkende, så det der healing troede jeg ikke på. Jeg kan lide at have en brugsanvisning, man kan følge, for så til sidst at stå med et produkt, der virker. Sådan er det ikke med clairvoyance og healing. Men jeg blev ved med at se smerterne på folk. Og lagde jeg mine hænder der, hvor jeg så smerterne, så virkede det, fortæller Belinda Munch.

Hendes healerpraksis har givet hende oplevelser ud over det sædvanlige. Hun fortæller, at hun lærer – og får hjælp til – at heale af såkaldte lysvæsner.

– Jeg har fået rigtig meget undervisning fra den anden side. Med det mener jeg, at opstigende væsner og andre lysvæsner har været nede og vejlede mig. For nogle mennesker virker den slags underligt, men jeg er så heldig, at de præsenterer sig som fuldt synlige væsner, så jeg kan se dem. Jeg kan se deres tøj og farverne på deres hår og øjne. Så er det nemmere at tro. Men de har nogle underlige navne, så engang imellem er det svært for mig at forstå, hvad de hedder, fortæller Belinda Munch.

Lysvæsnerne kan ifølge Belinda Munch være engle såvel som opstigende mestre – religiøse skikkelser, som har gået på jorden. De kan komme fra mange forskellige religioner. Det første lysvæsen, Belinda Munch havde et møde med, var Jesus.

– Da jeg startede som healer, forsøgte jeg at være totalt prof og koncentreret. Jeg ville jo yde det bedst mulige for klienterne. Så der stod jeg og havde en klient på briksen. Klienten havde nogle udfordringer omkring mave-tarmsystemet. Jeg stod og arbejdede ret hårdt på, at healingen skulle komme i dybden. På den anden side af briksen kom Jesus gående. Jeg har fundet ud af, at de viser sig, som vi hver især forestiller os, de ser ud, og det var Jesus, der kom hen til mig.

– Han kom og sagde, at jeg bare skulle tage det helt roligt. Han skulle nok hjælpe mig. Jeg var meget koncentreret og havde ikke tid til at blive forstyrret. Men han blev ved med at spørge: “Tror du på mig?” Jeg svarede, at “jo, jo, jeg er konfirmeret”. Han blev ved og kiggede meget insisterende på mig: “Tror du på mig”? Han viste så det store vand, man siger, han gik på. Han tog sin hånd ned i vandoverfladen og kørte den igennem vandet, så jeg rent fysisk blev våd i ansigtet. Så troede jeg på Jesus. Mine parader var nede. Han lagde sine hænder på mine – og så kom der power på, fortæller Belinda Munch.

Foto: Jacob Jepsen

Sender alvorligt syge til lægen

Hun fortæller, at mange forskellige mennesker opsøger hendes klinik ved Vestermarie. Også mennesker, der er meget syge af eksempelvis en kræftsygdom, kommer med et håb om, at hendes healing kan hjælpe.

Du kan jo ende i situationer, hvor du må træffe etiske beslutninger. Hvad gør du, hvis der kommer en, som tydeligvis er syg af kræft, og fortæller, at hun vil heales, fordi hun ikke har tillid til lægerne og sundhedsvæsnet?

– Jeg mener grundlæggende, at ethvert menneske har krav og ret til sin egen krop, og at de må gøre, hvad de mener er bedst for deres egen krop. Vi har valgfrihed i forhold til vores egne kroppe. Når det er sagt, så vil jeg til sådan en klient genske bestemt sige, at vedkommende skal tage ud og tage en samtale med lægen. At det er vigtig at se fagfolk, der har forstand på den slags. Jeg har intet begreb om det. Jeg er hverken læge eller psykolog.

– Jeg får regelmæssigt folk, der har fravalgt lægen. Jeg har fuldstændig accept af det valg. Men oplever jeg noget, så anbefaler jeg dem at tage kontakt til lægen. Og der er tilfælde, hvor jeg italesætter, at “Du skal tage kontakt til lægen”. Jeg har også efterfølgende ringet op for at høre, om de har gjort, som jeg sagde. Jeg ønsker alle det bedste. Jeg plejer at sige, at jeg vil gøre mit bedste, lægen eller kirurgen vil gøre sit bedste, og så vil det sikkert blive rigtig godt, siger Belinda Munch.

Udover sin klinik har Belinda Munch også Den ny tids healerskole, hvor formålet er at undervise andre i healing med udgangspunkt i et bevidst samarbejde med universet.

 

Sjælebillede

Foto: Jacob Jepsen

På væggen i Belinda Munchs klinik ved Vestermarie hænger et maleri af kunstneren Outi. Det forestiller Belindas sjælsbillede.

Hun står på Bornholm, som er kronen i en blomst. Oppefra kommer indsigt til hende. Det, der ligner englevinger, er ærkeenglenes energi.

Der er også to skikkelser omkring hende – Jesus-energien og Maria-energien. Og omkring står lysvæsner og kommunikerer.