Kunst, fodbold og stort jubilæum: Her er fem ting, du kan opleve i weekenden

Kunst, fodbold og stort jubilæum: Her er fem ting, du kan opleve i weekenden
Solen går ned klokken 20.42 på søndag. Arkivfoto: Kenneth Jensen
| ABONNENT | 14. AUG 2020 • 17:28
Af:
laust jordal
| ABONNENT
14. AUG 2020 • 17:28
GUIDE

Det rigtige sommervejr er fortsat over os, men uanset om du er mest til at dase ved stranden eller du helst vil holde dig i skyggen, så er sker der i weekenden noget for enhver smag. Her er fem ting, som du kan bruge tiden på i denne weekend.

1. Kunstrunden

Egentlig skulle Bornholms Kunstrunde have været afholdt i Kristi himmelfartsferien i maj, men blev på grund af covid-19 udsat til denne weekend i august. Ved runden i år åbner 78 forskellige kunstnere rundt omkring på øen deres værkstedsdøre, og viser et udvalgt af deres bedste værker. Du kan opleve keramik, glas- og billedkunst, fotografi, grafik, skulpturer, tekstilarbejde, trædrejning og håndlavede smykker over hele øen. Svanekegården lægger hus til kunstrundens fællesudstilling hvor alle rundens kunstnere udstiller ét af deres værker. Så hvis du ikke ved, hvor du ellers skal starte, kan du tage på Svanekegården og blive inspireret til din videre rundtur på kunstens Bornholm. Svanekegården har åbent fra 13 til 16.

2. 50-års jubilæum i Klemensker

Klemenskerhallen fylder 50 år lørdag. Hallen, der blev opført 15. august 1970 har i årtier været et af Klemenskers mest centrale samlingspunkter. I anledning af jubilæet inviterer Klemensker Idrætsforening og Klemensker lokalhistoriske arkiv til reception lørdag klokken 13 til 15. Her vil det være muligt at se eller gense billeder og avisudklip fra hallens historie, og få sig bid mad i form af frikadeller med kartoffelsalat og en øl eller sodavand.

3. RIK mod KB

Når du så har været med til at fejre gamle dages idræt i Klemensker, kan du skynde dig videre til Rønne, hvor fodboldklubben RIK skyder turneringssæsonen i gang mod traditionsklubben KB (Kjøbenhavns Boldklub). Det foregår på hjemmebane på Rønne Stadion Nord klokken 15.30. Det er som regel god fodbold, når RIK møder KB, og der er lagt op til en målrig kamp, spår Tidendes sportsredaktør.

4. Guitarkoncert i Østerlars

For musikelskere sker der også lidt i denne weekend. Søndag aften lægger Den Glade Gårdbutik i Østerlars hus til en intimkoncert med den klassiske guitarist Bozena Wetchacz, der tager publikum med på en musikalsk rejse og spiller spansk og latinamerikansk guitarmusik med twist af renæssance og barokmusik. Det forgår klokken 19.30.

5. Solnedgang ved vestkysten

Vejret ser ud til at blive varmt og solrigt de næste dage, så weekenden kan fint rundes af med en tur til vestkysten for at se solnedgangen. For eksempel ved Levka i Hasle Lystskov. Pak aftensmaden og medbring en flaske af din yndlings et-eller-andet. Er du til rosé eller andre drikke, der helst skal serveres kølige, så har Tidendes redaktionschef dette trick: Tag en udgave af Bornholms Tidende med. Gør avisen våd med noget vand, og pak flasken ind i papiret. I takt med at vandet fordamper fra avisen, nedkøles flasken, og du kan få en kold genstand til din lune sommeraften. Solen går ned klokken 20.42 på søndag.