Klub med nyt tilbud til børnene: Tag mor og far med til fodbold

Klub med nyt tilbud til børnene: Tag mor og far med til fodbold
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 14. AUG 2020 • 11:25
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
14. AUG 2020 • 11:25
IDRÆT

Aakirkeby IF kunne godt bruge flere fodboldspillere i børne- og ungdomsrækkerne, og lørdag prøver klubben noget nyt for at se, om det kan trække flere små spillere til.

Tag far og mor med på fodboldbanen, lyder tilbuddet til de yngste mellem to og fem år. Det vil handle om leg med bolden på multibanen ved Hedegårdsvej lørdag fra klokken 9 til 10 og dernæst efter planen hver lørdag.

– Vi vil gerne have børnene til at starte helt nedefra. Når de er 10, 12, 14 år sidder de tit og spiller computer. Men vi håber, at børnene vil have lyst til at fortsætte med fodbold, hvis de starter, mens de er små, siger Jimmi Sonne fra Aakirkeby IF.

I Jylland har både Holstebro IF og Mejrup i Holstebros opland også sat fodbold med mor og far for de yngste på programmet. Nu er inspirationen så kommet til Bornholm.

– Vi har set os lidt omkring for at finde ud af, hvad man gør i andre klubber. Der er ikke så mange fodboldspillere mere, fordi der er så mange andre tilbud, siger Jimmy Sonne.

– Nu prøver vi sådan her, for det er jo ingen hemmelighed, at vi ikke har så mange hold i de højere rækker. Vi starter fra nul, og så må vi se, om der kommer nogen.

Jimmi Sonne har svært ved at sige, hvor mange børn og forældre, der skal komme ud på fodboldbanen, før han vil kalde fodbold med mor og far for en succes.

– Jeg håber da, at der kommer mange, og en er jo bedre end nul. Men jeg har ikke sat tal på hvor mange, der skal komme, før jeg er tilfreds, siger han.

– Kommer der 10, er det fint, og kommer der fem, er det også fint. Så kan man håbe på, at det derfra vil gå fra mund til mund i børnehaven. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, og vi har jo også to børnehaver i Aakirkeby, siger Jimmi Sonne.