Det nye testcenter er ved at være klar til at blive taget i brug. Foto: Jacob Jepsen

Åbner mandag: Sporene samkøres i nyt testcenter

SUNDHED

Arbejdet med det nye testcenter, som skal erstatte telt-og skurvognsbyen på landsstævnestadionet i Rønne, er ved at være færdigt.

Mandag slås dørene op på Ullasvej ved Bornholms Hospital, hvor der nu er indrettet et sted, der er bestilt til at kunne modstå de næste tre årstider, efterår, vinter og forår.

Asfalten er tør. Faciliteterne er klar. En mere permanent løsning i form af pavilloner træder nu i stedet for det midlertidige covid-19-testcenter, der pludselig så dagens lys bag græsvoldene på DGI Stadion i slutningen af april.

– Sidste hånd er ved at blive lagt. Der kommer strøm i dag. Der er vand. Og mandag flytter vi så fra idrætspladsen, fortæller Pernille Lohse, der er chef for Testcenter Danmark.

Hun er på Bornholm i dag og kan fortælle, at det går efter planen.

I det nye testcenter samkøres samfundssporet og sundhedssporet, således at det både er de raske borgere og dem, der eksempelvis skal gennem operation, der nu testes i det nye testcenter. Syge skal efter aftale testes på hospitalet.

Desuden fortsætter det mobile testcenter med at rulle, oplyser Pernille Lohse.

Det er Bornholms Regionskommune, der ejer den grund på Ullasvej, hvor testcentret nu er opført. Region Hovedstaden og myndighederne i Den Nationale Operationsstab kan anvende grunden uden at betale husleje.