Nye i bestyrelsen på Bornholms Højskole fra venstre: Pernille Holmberg, Kim Koch Hansen og Maibritt Jønsson. Det fjerde nye ansigt, Jens Peter Koefoed, var ikke til stede på generalforsamlingen. Foto: Anette Vestergaard

Scoop: Fire nye profiler valgt ind i højskolens bestyrelse

Fire ledige pladser blev besat, da Bornholms Højskole her til aften afholdt generalforsamling i et telt, opstillet til lejligheden på græsplænen udenfor højskolens karakteristiske røde hovedbygning.

Og det var ikke hvem som helst, der blev valgt ind i bestyrelsen.

Kim Koch Hansen, afdelingsleder i JF Data, overtager Maj Britt Olsens plads, og han kan trække på mange års erfaring fra sin tid som formand for Bornholms Frie Idrætsskole og Nyker Borgerforening.

Pernille Holmberg, erhvervskonsulent i Business Center Bornholm, tager over efter Peter Haase, der trak sig et år før tiden efter ni år i højskolebestyrelsen, og de to ledige suppleantposter blev ligeledes besat af spændende profiler.

Den ene gik til den afgående administrator på Christiansø, Jens Peter Koefoed, mens Dorthea Funder Kaas’ stol overtages af tidligere medejer af Baltic Sea Glass, Maibritt Jønsson.

Efter 40 år i spidsen for glaspusteriet på den bornholmske østkyst er Jønsson nu klar til at være med til at udstikke de strategiske retningslinjer for Bornholms Højskole, og hun mener, at hun har de rette kvalifikationer:

– Jeg har en bred kunstnerisk baggrund fra mit arbejde med kunsthåndværk, både herhjemme og internationalt, og jeg er interesseret i, at vores ø skal have en fremtid. Jeg vil gerne være med til at bakke op om alle forsøg på at komme videre på en bæredygtig måde, siger Maibritt Jønsson, der desuden er medstifter af og mangeårig formand for kunsthåndværkersammenslutningen ACAB.