Politiet om overfald på Åkirkebyvej: Vi behandler det som drabsforsøg

Politiet om overfald på Åkirkebyvej: Vi behandler det som drabsforsøg
Overfaldet fandt sted på Åkirkebyvej i Rønne. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 11. AUG 2020 • 10:44
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
11. AUG 2020 • 10:44
Overfald

Den 41-årige mand, som politiet mener er gerningsmand til et voldeligt overfald på Åkirkebyvej i Rønne mandag aften lidt før klokken 20, er sigtet for drabsforsøg.

Det fortæller efterforskningsleder hos Bornholms Politi, vicepolitiinspektør Henrik Schou, til Bornholms Tidende.

Han oplyser endvidere, at offeret for overfaldet, som er en 57-årig mand, der bor på adressen på Åkirkebyvej, blev overfaldet foran sit hjem af den formodede gerningsmand, som slog ham flere gange i hovedet med en lægtehammer.

Ifølge Ritzau, ventede den formodede gerningsmand foran offerets bolig, og overfaldt ham, da han kom hjem.

Efter overfaldet flygtede den 41-årige fra gerningsstedet, men på baggrund af vidneudsagn og forhøring var politiet ifølge Henrik Schou hurtigt i stand til at identificere manden, som blev anholdt tre timer senere.

Henrik Schou vil, fordi sagen stadig efterforskes, ikke på nuværende tidspunkt fortælle noget om, hvad politiet mener er motivet til overfaldet.

Han vil dog gerne fortælle, at der er, hvad han betegner som en "perifer relation", mellem ofret og den formodede gerningsmand. ifølge Ritzau skulle der være tale om en arbejdsrelation.

Offerets tilstand er ukendt

Den 57-årige mand, der blev overfaldet, havde svære læsioner i hovedet, men var ved bevidsthed, da politiet nåede frem til adressen på Åkirkebyvej.

Han blev kørt til skadestuen på Bornholms Hospital, hvor man vurderede, at mandens skader var så alvorlige og omfattende, at han med det samme blev fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev opereret i nat.

– Jeg ved ikke, hvad hans tilstand er lige nu, siger Henrik Schou.

Den formodede gerningsmand fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Rønne senere i dag, tirsdag.