I besparelser har politikerne konsulentfirmaer til at indføre minuttyranni

I besparelser har politikerne konsulentfirmaer til at indføre minuttyranni
Arkivfoto: Jacob Jepsen.
| ABONNENT | 11. AUG 2020 • 20:57
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
11. AUG 2020 • 20:57
Debat

Underligt at læse at man politisk står frem og siger, at problemet er, at de mangler Sosu-medhjælpere, når det er de samme politikere, der har ødelagt deres arbejdsmiljø.

I besparelser har politikerne brugt embedsmænd og konsulentfirmaer til at indføre dette minuttyranni, hvor sosu-medhjælpere går hjem de fleste dage fra arbejde velvidende, at de ikke har kunnet yde den service, de er uddannet til, fordi de har brugt det antal minutter, der er afsat, som Kirstine Van Sabben beskriver, og de fleste gange, der er afsat midler, bliver de ikke brugt til varme hænder men til ledere og konsulentfirmaer.

Det er politisk forflygtigelse at bruge disse firmaer, for så er det ikke dem, der træffer de grimme beslutninger, men de læne sig op af, at de er blevet rådet af de firmaer, og når de rapporter bestilles, er det med en trykt dagsorden om, at der skal være besparelser og deraf minuttyranni.

Derfor blive området sultet i stedet for at bruge de penge til pasning og før man indser dette, bliver det svært at få flere til at gå ind i faget, når man hører om folk, der arbejder i det fraråder unge og andre, der taler om at søge ind, fra at gøre det, for det arbejdsmiljø er ikke helt sundt.

Det viser sig også ved, at der er så mange, der melder sig syge. Det er det første tegn på, at der er noget galt.

Så politikere tag ansvar for det I har indført og giv jeres ansatte ansvar og et godt miljø, hvor det er mennesket, og ikke minutterne, der er afgørende, så vil der nok være flere, der vil arbejde i det fag.

Svend holger Holm, Vestermarievej 54, Aakirkeby.