Foto: Jacob Jepsen

Trafikchefen i BAT er fritaget for tjeneste

Trafikchefen i det kommunale busselskab BAT, Lars Friborg, er fritaget for tjeneste. Det bekræfter chef for kommunens center for ejendomme og drift, Bjarne Freund Poulsen over for Bornholms Tidende.

Han har ikke yderligere kommentarer til sagen, da der er tale om en personalesag.

Om der er tale om en afskedigelse, vil Bjarne Freund Poulsen heller ikke sige noget om.

Fritagelsen sker efter længere tids uro i BAT. I juli var chaufførerne på grund af frustrationer tæt på at ende i en strejke. En chauffør fortalte i den forbindelse til Bornholms Tidende, at man oplevede BATs ledelse som egenrådig, og at ledelsen ikke tog chaufførerne med på råd, når det for eksempel handlede om den nye køreplan.

Lars Friborg har været trafikchef i BAT siden december 2018. Hans forgænger, Lars Bjørn Høybye, blev også fritstillet fra tjeneste, da han stoppede i september 2018. Han tog over i 2009 efter Jørgen Hammer.

Bornholms Tidende har uden held forsøgt at få en kommentar fra Lars Friborg.