Samaritter fik en fane: 'Den vil blive flittigt brugt'

Samaritter fik en fane: 'Den vil blive flittigt brugt'
Bornholms Frivillige Samaritter fik søndag overrakt en fane i flotte, historiske omgivelser. Privatfoto
| 10. AUG 2020 • 14:20
Af:
holger-larsen

10. AUG 2020 • 14:20
Søndag var der flere orangeklædte samaritter til stede på Hammershus. Anledningen var heldigvis ikke, at der pludselig opstod behov for deres samaritterkundskaber, men den glædelige, at Bornholms Frivillige Samaritter fik overrakt en fane fra Danmarks-Samfundet.

Jens Ole Fassel, formand for Danmarks-Samfundet på Bornholm, stod for overrækkelsen. Foreningen har siden 1908 skænket flag- og fanemateriel til organisationer, der har interesse for at vise flaget herhjemme og i udlandet.

Det er en tradition, at foreninger, der har modtaget en fane, samles på Dannebrogs fødselsdag, Valdemarsdag den 15. juni, for at festligholde dagen.

Modtagere af fanen er blandt andre idrætsorganisationer, spejdere, soldaterforeninger, folkedansere, skoler og børnehaver og danske foreninger i udlandet og nu også Bornholms Frivillige Samaritter.

Danmarks-Samfundet arrangerer også fanebærerkurser, og det tilbud har flere af samaritterne benyttet sig af.

– Samaritterne er nu godt rustede til at vise fanen ved festlige og historiske anledninger. Vi sætter stor pris på den store ære, det er, at vores forening i dag er blevet udvalgt til at få en fane, og den vil blive flittigt brugt med omtanke, siger samaritternes gruppeleder Bernt Jensen.