Familien Jensen-Maar / Ørskov fra Nylars er i gang med udfordringerne på de 18 huller. Foto: Berit Hvassum

Mange finder vej til fodboldgolf: Sæson nummer 10 bliver den hidtil bedste

FRITID

– Vi er i gang med den 10. sæson, og det bliver nok den bedste. Ja, det bliver det. Jeg regner med, at vi når sidste års omsætning i løbet af denne måned.

Det siger Finn Ipsen fra den naturskønt beliggende Fodboldgolf Bornholm på Kattesletsvejen lige op til Bodilsker Plantage. Fodboldgolfbanen har “listet sig frem” til at blive en pæn attraktion i bornholmske målestok. Hvilket man må sige, at det er, når der kommer 6.000 gæster på en sommer.

Et godt forår

Det skyldes ikke kun den fantastiske turistsæson, da den kom i gang, at fodboldgolfbanen går mod en ny rekord. Men også et fantastisk forår.

– Jeg åbnede til påske, som jeg plejer. 14 dage efter stod politiet her, hvilket jeg også havde ventet. Men jeg fik et stort kryds i bogen, for her er jo god plads for de besøgende at fordele sig på. I foråret var alle sendt hjem fra skole, og om eftermiddagen, når de var blevet trætte af at sidde hjemme og glo, kom mange for at spille. Jeg havde dage med 30-50 unge mennesker, og mange af dem kommer her stadig. Det betød, at april blev dobbelt så god som normalt, og maj næsten tredobbelt så god, fortæller Finn Ipsen.

– Juli, som alle fremhæver som fantastisk med masser af gæster, svarer til sidste år. Jeg havde kun én dag, hvor vi var overrendt med over 200 spillere. Det var tirsdag i uge 29. Det er altid i den uge, at vores besøgstal topper.

Finn Ipsen holder Fodboldgolf Bornholm åben til og med efterårsferien. Foto: Berit Hvassum

Bornholmerne kommer

I juli er det turisterne, der er i overtal, men ellers må man sige, at det er en attraktion, som bornholmerne i høj grad har taget til sig.

Finn Ipsen vurderer, at gæsterne i de resterende måneder er ret ligeligt fordelt på fastboende og turister. Denne søndag formiddag, hvor avisen er på besøg, er to bornholmske familier ude på banen, og en tysk familie er ankommet netop, som vi tager afsked.

– Jeg tror, at bornholmerne er så glade for stedet her, fordi man må have både mad og drikke med sig og nyde det på vores overdækkede terrasse, når bare man har betalt for at spille. Det er der vist ikke mange andre steder, man kan. Mange vælger så også at købe drikkevarerne her for at støtte mig, siger Finn Ipsen.

Fodboldgolfbanen har mange spændende udfordringer, der skal klares for at få bolden i hul – for eksempel et stengærde. Foto: Berit Hvassum

Coronaen tages alvorligt

– Vi skal tage coronaen alvorligt, erklærer Finn Ipsen.

Han har stillet håndsprit frem til gæsterne, og boldene bliver vasket af efter brug.

Finn Ipsen er glad og tilfreds med sæsonen, men føler dog alligevel, at coronatiden har ført til forskelsbehandling:

– Det er ulige konkurrence, når nogle attraktioner kan slippe folk gratis ind eller til halv pris. Der er mange steder, hvor vi ikke har den mulighed. Det gælder ud over os selv for eksempel sommerfugleparken og gokartcentret, siger Finn Ipsen.

 

 

Finn Ipsen overtog ideen

Der gik tidligere køer og græssede på den halvanden hektar store mark på Dalshøj, hvor ejeren, Finn Ipsen, fik den lyse idé at etablere en fodboldgolfbane, da han blev pensionist.

– Det var faktisk en i Egeby, der søgte om tilladelse til at etablere en bane. Da det projekt ikke blevet til noget, fik jeg lov til at overtage ideen. Jeg var ovre at se nogle baner og syntes, at det var spændende. Jeg lavede de første syv huller i efteråret 2010. Dem, der kom og spillede, var glade for det, så jeg byggede banen færdig med 18 huller og åbnede den 1. maj 2011.

– Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så stor en succes, som det er blevet. Jeg havde bare regnet med, at det skulle være lidt for sjov, siger Finn Ipsen, der fylder 78 år i næste måned.

– Jeg skal stoppe på et tidspunkt, og jeg håber bare at kunne sælge til en, der vil føre banen videre, siger Finn Ipsen.

 

 

 

Det er god familietid

– Det er dejligt at komme ud at få noget luft. Det er god familietid, og vi synes alle, at det er sjovt.

Det siger Kenneth Ørskov, der søndag formiddag har taget turen fra Nylars til fodboldgolfbanen i Bodilsker sammen med resten af familien – hustruen Thilde Jensen-Maar og børnene Lucaz, Emma, Malia og Liva. Den tur har de taget flere gange.

– Vi har holdt ferie på Bornholm i år, og det er sidste feriedag, inden børnene skal i skole. Vi har været rundt til de bornholmske attraktioner – og blandt andet været i Born Park Minigolf, på middelaldercentret og i Brændesgårdshaven.