Efter lang coronapause er der mad og musik på programmet

Efter lang coronapause er der mad og musik på programmet
Både Ældre Sagen Bornholm og Danske Seniorer, Bornholm genoptager medlemsaktiviteterne efter en lang coronapause. Hos Danske Seniorer planlægger kredsformand Danny Christensen en fællesspisning med underholdning. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 10. AUG 2020 • 09:50
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
10. AUG 2020 • 09:50
ÆLDRE

Siden statsminister Mette Frederiksen gik på tv og orienterede danskerne om nedlukningen af samfundet, har store dele af foreningslivet ligget stille. Det gælder også Ældre Sagen Bornholm og Danske Seniorer, Bornholm, hvis medlemmer rent aldersmæssigt befinder sig i en risikogruppe. Efter en fem måneder lang pause er de begge ved at komme i gang igen, og formændene er især glade for igen at kunne tilbyde aktiviteter til de ældre, som har været isoleret på grund af corona.

Med afsæt i Folketingets sommerpakke til aktiviteter til ældre er kredsformand Danny Christensen i Danske Seniorer, Bornholm i gang med at planlægge en fællesspisning med underholdning for 100 mennesker. Det bliver sidst i september i Bornholms- Idræts- og Kulturcenter i Allinge, fortæller han.

– Så spiser vi sammen, og der skal de enkelte foreninger være gode til at udpege dem, som vi ved sidder alene, og som har lidt endnu mere af ensomhed og isolation. Samtidig skal vi hverve tre-fire-fem potentielle medlemmer for at vise, hvem vi er, siger Danny Christensen, der har søgt Danske Seniorer om et tilskud på 30.000 kroner fra sommerpakken.

Musik på plejecentre

Ældre Sagen Bornholm har allerede arrangeret en koncert i Østermarie Kirke, og i de næste uger byder foreningen på musik med Borsalino Jazz og en kølende isvaffel på Nørremøllecentret i Nexø, Plejecenter Lunden i Rønne og Plejecenter Klippebo i Gudhjem. Koncerterne er også finansieret af midler fra sommerpakken.

– Vi håber, vi kan få nogle af de mennesker, som har siddet isoleret, lidt udenfor deres egne fire vægge igen, siger formand Birger Rasmussen.

Ældre Sagen Bornholm har skrevet ud til sine frivillige for at fortælle, at man følger sundhedsmyndighederne og regeringens råd.

– Så er det op til de enkelte frivillige, hvordan de selv føler, de kan arrangere de her ting, både i tryghed for dem selv og for dem, der deltager, siger Birger Rasmussen.

Coronaudsat koncert

Udover fællesspisningen har Danske Seniorer, Bornholm også en koncert med Stig Rossen, som var planlagt til den aften, hvor Mette Frederiksen lukkede Danmark, fortæller Danny Christensen. Den var allerede på det tidspunkt udsat på grund af smittespredningen i samfundet.

Der var solgt buffet til 250 personer og koncert til yderligere 150. Den koncert er udsat til næste sommer, lyder det fra seniorernes kredsformand.

– Derforuden har hver forening lavet sit eget program klar, siger Danny Kristensen.

Det er Allinge Sandvig Seniorforening, Hasle Rutsker Pensionistforening, Knudsker Pensionistforening, Nylars Vestermarie Pensionistforening og Telefonstjernen Aakirkeby.
 

Om sommerpakken

Regeringen har sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet aftalt en sommerpakke, der indeholder sommeraktiviteter for ældre.

I sommerpakken afsættes blandt andet 40 millioner kroner til kommunerne, så der kan blive arrangeret flere udendørs dagture for beboerne på plejehjemmene.

Dertil afsættes der 20 millioner kroner til gratis tilbud om lokale aktiviteter til ældre over 65 år. Midlerne gives til Ældre Sagen, Røde Kors, Landsorganisationen OK-klubberne i Danmark, Faglige Seniorer og Danske Seniorer, som fordeler midlerne til deres lokalforeninger og klubber.