Den 51-årige kvinde faldt den 25. juli mellem to og to en halv meter ned fra et rækværk af metal på Svaneke Havn. Foto: Jens-Erik Larsen

Kvinde fortsat voldsomt medtaget to uger efter fald i Svaneke

FALDULYKKE

En 51-årige kvinde faldt den 25. juli mellem to og to en halv meter ned fra et rækværk af metal på Svaneke Havn. Hun pådrog sig en svær hjernerystelse og brækkede fem ribben, heraf de fire dobbelt. Desuden fik hun en stor flænge i baghovedet.

Det fortæller kvindens kæreste til Bornholms Tidende.

De første fire døgn var kvinden indlagt på Bornholms Hospital, hvor hun blev overvåget døgnet rundt på intensivafdelingen, mens hun fik ilt og modtog morfin direkte i rygmarvskanalen. Efter de fire første døgn blev kvinden overført til Hvidovre Hospital.

– Det går bedre, og jeg fik hende hjem fra hospitalet i går (lørdag, red.). Så hun har været indlagt i to uger, fortæller Dennis Blom Hansen, kvindens kæreste.

 

Bare det hun skal i bad er nok til,
at hun skal hvile sig i et par timer bagefter.
Hun går med rollator
for bare at kunne bevæge sig rundt

 

– Hun kan jo ikke alverden. Hun kan faktisk næsten ingenting, i hvert fald ikke særlig længe ad gangen. Jeg skal også hjælpe hende med at gå på toilet og komme i bad.

– Bare det hun skal i bad er nok til, at hun skal hvile sig i et par timer bagefter. Hun går med rollator for bare at kunne bevæge sig rundt.

– Hun er smerteplaget 24 timer i døgnet, når hun trækker vejret. Lægerne fjernede hendes direkte morfin i fredags, men hun får stadig morfin i pilleform, siger Dennis Blom Hansen.

– Dagene er lidt op og ned. Nogle er bedre end andre. En dag som i dag er det rigtig skidt

Mad og bad er svært

Den 51-årige kvinde har svært ved alt, fortæller Dennis Blom Hansen.

– Hun kan godt tale, men hun kan have svært ved at koncentrere sig. Hun snøvler stadig en smule, selvom det ikke er så meget som dengang, hvor hun fik direkte morfin, siger han.

– Hun kan spise yoghurt. Det er faktisk hendes primære fødekilde, for det er det, som hun kan få indenbords. Men når hun har spist, skal hun også tilbage og hvile sig, og så har vi endda strakt den langt.

Oven i sine andre skader fik kvinden lungebetændelse få dage efter faldulykken.

– Lungen er der nogenlunde styr på. Hun fik lungebetændelse som følge af, at hun ikke kunne trække vejret ordentligt. Det er en følgevirkning af, at lungen har taget skade, siger Dennis Blom Hansen.

Foto: Jens-Erik Larsen

Ikke på job i lang tid

Den 51-årige kvinde arbejder som projektleder i et grafisk firma, men der vil gå en rum tid, før hun vil komme tilbage på arbejde.

– Lægerne har fortalt, at der vil gå mellem tre og seks måneder, før hun er nogenlunde på toppen igen i forhold til ribbenene, og så snakker vi ikke om hendes problemer med hovedet, fortæller Dennis Blom Hansen.

– Med hovedet vil det tage længere tid. Hendes problemer med hovedet betyder også, at hun ikke kan komme tilbage på arbejde de næste mange måneder. Vi snakker måneder med gener.

– Min kæreste troede først selv, at hun ville være klar igen efter 14 dage. Men lægerne sagde, at det ikke ville være realistisk, og det måtte jeg så prøve at forklare hende. Hjernen skal have tid til at vågne stille og roligt, siger den uheldige kvindes kæreste.

Kæresten sygemelder sig

Dennis Blom Hansen arbejder selv som social- og sundhedsassistent. At han selv i det daglige også arbejder med pleje af syge gør det endnu vanskeligere for ham at kunne vende tilbage på jobbet, fortæller han.

– Egentlig skulle jeg starte på arbejde i morgen (mandag, red.), men jeg melder mig syg, for jeg er stadig småchokeret, siger Dennis Blom Hansen.

– Jeg tager i hvert fald den kommende uge med. Hun skal også kunne klare sig selv i de timer, hvor jeg efterlader hende, før jeg kan lade hende være alene.

– Jeg skal tage mig af andre mennesker, men jeg er stadig så påvirket af det, der er sket, at jeg har svært ved det, siger Dennis Blom Hansen.

– Men nu kan jeg da trods alt tale om det uden at blive ked af det. Den første uges tid kunne jeg ikke rigtig tale om det.