En dag med jazz på torvet: Der sker stadig noget i Nexø

En dag med jazz på torvet: Der sker stadig noget i Nexø
Jazzdag i Nexø med Havz Jazz, som åbnede begivenheden. Foto: berit Hvassum.
| ABONNENT | 10. AUG 2020 • 11:48
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
10. AUG 2020 • 11:48
Jazz

Sven-Erik Nielsen, formand for Østersøjazz festival i Nexø, inviterede i lørdags til musik på torvet. I år fylder jazzfestivalen 25 år, men det store brag af en fest, der ellers var planlagt, er rykket til næste år. I år er den ellers fire-dage lange festival reduceret til én dag. Det skyldes, at flere af de udenlandske musikere, der ellers skulle have spillet på torvet i Nexø, ikke kunne deltage alligevel.

– Corona har selvfølgelig gjort det svært for os, men vi er glade for, at vi stadig kan afholde et arrangement for at løfte kendskabet til os, fortæller Sven-Erik Nielsen.

– Vi er her stadig, fortsætter han.

Og fremmødet var da også imponerende, da den første jazzgruppe gik på scenen ved 11-tiden. Sven-Erik Nielsen havde frygtet, at den udsatte gruppe, i forhold til Covid-19, ville blive hjemme.

– Festivalens deltagere er ofte 60 plus, så jeg var ikke sikker på, hvor mange der ville dukke op, men jeg er rigtig glad for fremmødet, siger han.


Nexø kan noget

Sven-Erik Nielsen beretter om driftige mennesker i Nexø, der ønsker, at fremme kendskabet til Nexø – og måske modarbejde centraliseringen af Rønne.

– Jeg kan godt fornemme centraliseringen af Rønne, men der er ved at ske noget i Nexø, og det skyldes de driftige mennesker, der gerne vil Nexø, fortæller han.

For at kunne finansiere arrangementet i år, har jazzfestivalen kontaktet flere sponsorer end normalt. Endvidere har bestyrelsen brugt nogle gemte midler.

– Vi har været villige til at ofre nogle penge i år, så vi kan få en hyggelig dag med jazz, siger Sven-Erik Nielsen, der ligesom alle andre i jazzfestivalbestyrelsen er frivillig.

– Vi gør det for indbyggerne i Nexø og for at vise, at Nexø altså godt kan noget.