Carsten Møller er tilknyttet Svartingedal Skoles nye tilbud, “Huset med den blå dør”, hvortil skolen har nyansat en lærer og en pædagog, Christiane Østervig og Jannie Hjorth. Foto: Mette Holm Hansen

Carsten fra Løvens Hule kommer til Svartingedal med ansigtet Bo

En medarbejder på Svartingedal Skole mente at kunne genkende foredragsholderen, da der som optakt til dette skoleår blev holdt to kursusdage i "Intelligent ledelse i læringsrum".
– Jo, det er rigtigt, jeg har været med i Løvens Hule.

SKOLE

En medarbejder på Svartingedal Skole mente at kunne genkende foredragsholderen, da der som optakt til dette skoleår blev holdt to kursusdage i “Intelligent ledelse i læringsrum”.

– Jo, det er rigtigt, jeg har været med i Løvens Hule.

Carsten Møller, folkeskolelærer på Sødalskolen i Brabrand, foredragsholder og terapeut, skal i det kommende skoleår styrke den fælles pædagogiske forståelse i indskolingen i Hasle. Han er særligt tilknyttet “Huset med den blå dør”, der er et nyt specialtilbud på Svartingedal Skole.

– Det er et sted, hvor man bliver bedre til at lære og bedre til at lege med andre, siger Carsten Møller om det nye tilbud. Hans rolle er at inspirere, sparre og sætte en pædagogisk retning, ikke bare for huset med den blå dør, men for hele indskolingen.

Syv elever

Huset med den blå dør, der også kaldes Spiren, er estimeret til at have syv elever.

Carsten Møller kommer til tæt at følge den pædagog og den lærer, der skal varetage undervisningen. Intelligent ledelse i læringsrum handler blandt andet om de nervesystemer, der er i spil, både hos børn, én selv, men også hos ens kolleger.

– Når man begynder at kigge på nervesystemer, så sker der meget andet, og man begynder at kigge anderledes på en adfærd, siger Carsten Møller.

Et redskab i det arbejde er systemet Face it, der består af et ansigt lavet af en metalplade med tilhørende magneter i cirkler, buer og streger, som gør det ud for øjne, øjenbryn, næse og mund. Gennem de flytbare magneter får børnene mulighed for at udtrykke deres følelser på en anden måde end gennem samtaler.

– Vi kan ikke se nervesystemet, vi kan se en adfærd på nervesystemet, hvorimod følelserne kan vi meget bedre se, siger Carsten Møller om brug af ansigtet, der i øvrigt hedder Bo.

Carsten Møller bruger systemet Face it og ansigtet Bo i arbejdet med at styrke den fælles pædagogiske forståelse i indskolingen i Hasle.

Løvens Hule

Det var netop med ansigtet Bo som koncept, at Carsten Møller sammen med kunstner og karikaturtegner Niels Rahbæk var med i Løvens Hule tilbage i 2018.

Ingen af løverne i den danske reality-serie, hvor iværksætter fremlægger deres ideer, investerede i firmaet Face it, men alligevel var konceptet så godt, at Carsten Møller og Niels Rahbæk gik fra de otte minutters optræden på DR TV med 70.000 kroner på lommen.

– Fra at forklare hvad det her hoved kunne, så sagde folk, det ved jeg da godt, hvad kan. Så i stedet for at skulle åbne alle døre, så står de allerede på klem, siger Carsten Møller om sin medvirken i realityprogrammet.

Et stigende behov

Fra dette skoleår bliver ansigtet Bo en del af specialtilbuddet på Svartingedal Skole sammen med den pædagogiske tilgang om intelligent ledelse i læringsrum.

– Det betyder, at der kommer et tilbud til de børn, der har nogle særlige udfordringer, og det har der ikke været tidligere, og det hilser vi meget velkommen, siger skoleleder Helle Krakau Holm.

De seneste år har skolen oplevet, at der har været et stigende behov for et indskolingstilbud. Mandag den 10. august er det en realitet.