Bare rolig, de er ikke farlige: Tyrekalve på udflugt

Bare rolig, de er ikke farlige: Tyrekalve på udflugt
De to tyrekalve, som er på fri fod, er hvide ligesom den til venstre på billedet. Den hvide på billedet er i øvrigt far til de to undslupne tyrekalve, fortæller Jan Seerup. Foto: Hammershuslam
| 9. AUG 2020 • 13:18
Af:
holger-larsen

9. AUG 2020 • 13:18
To tyrekalve har siden fredag morgen været på springtur ved Røstad på nordøstkysten og er sidst set mellem Røstadvej og Vassebækvej.

Tyrekalvene, der er hvide og af racen Galloway, tilhører Hammershuslam. De var på en afgræsningsopgave i Røstad, da de løb igennem hegnet og stak af. Jan Seerup fra Hammershuslam forklarer, at det skete i forbindelse med, at tyrekalvene skulle flyttes til et andet sted, hvor de skulle afgræsse. Kalvene blev tilsyneladende skræmt af nogle forbipasserende på stien.

– De er som sunket i jorden lige nu, siger Jan Seerup søndag ved frokosttid.

– Jeg tror, det er så varmt, at de holder sig i skoven ved Bobbabrøddan, hvor der er uigennemtrængeligt. Heldigvis kan man sige, for så kan de falde lidt til ro, så vi kan få fat i dem senere. Hvis de ikke generer nogen, gør det ikke noget, at de er væk i nogle dage, for de var godt oppe at køre, da de stak af, siger Jan Seerup.

– De er verdensmestre i at klare sig. Det åløb, hvor de gik i indhegning, går også igennem skovområdet. Men ellers kan de lugte vand på lang afstand.

Jan Seerup siger, at der ikke er nogen grund til at frygte et møde med de to tyrekalve:

– Det er stille og rolige dyr. Det er derfor, jeg har valgt den race.

– Jeg håber, at de falder til ro og måske søger hen et sted, hvor de kan blive spærret inde. Ellers er alternativet at få dem nødslagtet, siger Jan Seerup.

Hammershuslam er ikke aktivt ude at lede efter tyrekalvene, da man ikke vil stresse dem yderligere lige nu.

– Vi kører forbi, når vi alligevel skal rundt og vande får, men ellers afventer vi opkald, og man må meget gerne give os et praj, hvis man ser dem, siger Jan Seerup.