28-årige Phillip Mbuji Johansen blev fundet død i Nordskoven den 23. juni. Foto: Klaus Holsting

Der er sat dato på retssagen

Retten har sat to dage af til at behandle sagen, der skal føres som en nævningesag.

Det betyder, at der ud over de to sigtedes forsvarere og tre juridiske dommere også skal være tre nævninge, som skal være med til at afgøre, om de to brødre er skyldige i drab, sådan som politiet i øjeblikket mener, og hvilken straf, de i givet fald skal idømmes.

Drabssag

Retssagen mod de to brødre, der er sigtet for drabet på den 28-årige Phillip Mbuji Johansen i Nordskoven i Rønne natten til den 23. juni i år, forventes at komme for retten den 30. november.

Det oplyser forsvareren for den yngste af de to brødre, som politiet sigter for drabet, advokat Asser Gregersen, og det bekræftes af chefanklager ved Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund.

Retten har sat to dage – den 30. november og den 1. december – af til at behandle sagen, der skal føres som en nævningesag.

Det betyder, at der ud over de to sigtedes forsvarere og tre juridiske dommere også skal være tre nævninge, som skal være med til at afgøre, om de to brødre er skyldige i drab, sådan som politiet i øjeblikket mener, og hvilken straf, de i givet fald skal idømmes.

Egentlig mener den yngste brors forsvarer, Asser Gregersen, ikke, at der er noget til hinder for, at retssagen kan starte tidligere, men fordi der er mange involverede, er det en større opgave at få alle de involverede parters kalendere til at passe sammen.

– Vi kunne godt være startet tidligere, men det ville på grund af andre engagementer kræve, at forsvarerne rejste til og fra Bornholm i løbet af de to dage, som sagen tager, og det er ikke hensigtsmæssigt, for det vil gøre sagsomkostningerne for de tiltalte meget højere, forklarer Asser Gregersen til Bornholms Tidende.

Afhænger af mentalundersøgelse

Chefanklager ved Bornholms Politi, Benthe Pedersen Lund, er mere forbeholden overfor, om sagen kunne være programsat tidligere. Hun afventer stadig resultatet af mentalundersøgelsen af de to formodede gerningsmænd, og før det foreligger om cirka en måned, kan hun ikke sige noget om, hvornår hun kan have det endelige anklageskrift klar til retten.

– Det afhænger altsammen af, hvad resultatet af mentalundersøgelsen viser, og om andre instanser, som eksempelvis Retslægerådet, skal involveres, siger hun til Bornholms Tidende.

De to sigtede brødre er indtil videre varetægtsfængsel indtil den 19. august, og her vil Benthe Pedersen Lund begære varetægtsfængslingen forlænget med yderligere fire uger.