Galleri viser tekstiler med farve og former

Fra søndag kan besøgende i Galleri Vang opleve Benedikte Lauridsens kreationer på galleriets vægge. Kunsthåndværkeren udstiller i den kommende uge en samling, som hun kalder “Dekorative textiler”. Det drejer sig om tæpper til ophængning på væggen i stærke farver og varierede motiver.

Benedikte Lauridsen har i flere år udforsket forskellige teknikker til dekoration af tekstiler. Hun laver blandt andet tryk med forskellige emner, reservering med skabeloner og melklister, håndkolorering, broderi på tryk og reservering og ikke mindst sunprinting, som er en gammel teknik, der oprindeligt kommer fra Polynesien. En teknik der bruger solens varme og derfor kun kan udføres på varme, solrige dage.

Benedikte Lauridsen er egentlig uddannet inden for keramik, men kastede senere sin kærlighed på tekstil.

– Jeg elsker at arbejde med tekstiler, fordi det er et mere umiddelbart materiale. Jeg elsker farver og former og stopper arbejdet med et værk, når jeg selv synes, det er nok. Når jeg selv kan lide det, tænker jeg, at også andre kan lide det, siger hun.

Udstillingen “Dekorative textiler” løber fra søndag den 9. august til lørdag den 15. august i Galleri Vang.