Søndag kan interesserede kigge nærmere på Birgit Staffensen og Jan Jensens have på Sejersvej i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Åbne haver i Rønne

Haveselskabet Bornholm inviterer søndag til to åbne haver i Rønne.

Det fortæller formand Gurli Engell Kongshjelm i en pressemeddelelse.

Susanne Bjerrum og Peter Johannessen i Pistolstræde 8 viser en lille oase med snoede stier, pergolaer med klematis, overdækket terrasse og opstammede træer, så der er plads til underbeplantning eller til skyggefuld siddeplads. En klatrehortensia kravler op ad naboens gavl og giver haven en grøn væg.

– Her er rigtigt mange spændende planter på få kvadratmeter, fortæller Gurli Engell Kongshjelm i pressemeddelelsen.

På Sejersvej 2 har Birgit Staffensen og Jan Jensen lidt af det hele, hvilket vil sige køkkenhave, staudebede, frugtbuske og -træer som stikkelsbærkiwi, solstikkelsbær og figen. Der er en pergola til den tornfrie brombær, en hemmelig sti med hjemmelavede trædesten, og godt 20 forskellige georginer blomstrer om kap. Artiskokker står i blomst, og et lille drivhus bugner af tomater og agurker.

De to haver åbner klokken 10, og alle er hjertelig velkomne, både medlemmer og ikke-medlemmer, og det er ganske gratis at deltage.