Oskar skal snart i skole: 'Vi føler os meget trygge'

Oskar skal snart i skole: 'Vi føler os meget trygge'
Oscar skal snart i skole. Foto: Laust Jordal
| ABONNENT | 7. AUG 2020 • 22:13
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
7. AUG 2020 • 22:13
SKOLESTART

I foråret blev skolernes hverdag vendt på hovedet, da Danmark gik i lockdown, og skolerne lukkede ned. Da skolerne åbnede igen i april, ulmede der en frygt og bekymring hos nogle forældre i forhold til at sende deres børn i skole.

Nu ringer skoleklokkerne ind igen på mandag, og selvom smittetrykket stiger i dele af landet, er der ikke meget bekymring at spore hos de bornholmske privat- og folkeskoler.

– Der har ikke været nogle bekymringer for skolestarten efter sommerferien, det var mere tidligere i år, hvor corona var nyt og mere skræmmende, fortæller Jørgen Kjøller-Petersen, skoleleder på privatskolen Davidskolen i Aakirkeby.

Hurtigt beredskab

Skoleleder på Rønne Privatskole Jesper Jørgensen glæder sig til at få eleverne tilbage.

– Jeg er ikke bekymret, selvfølgelig kan det jo ende med at gå den anden vej igen, men så vi må holde hovedet koldt og gøre vores bedste for at undgå smittetilfælde, siger Jesper Jørgensen.

Han beroliger sig med, at skolen har et hurtigt beredskab, hvis smittetilfælde skulle forekomme, og føler sig overordnet tryg ved dette års skolestart.

Tryg ved Bornholm

I Vestermarie viser Oskar Møller på seks år stolt sin solsikke, som han har fået af sin kommende folkeskole, frem.

Oskars forældre, Malene og João Møller, håber, at skolestarten bliver en solskinshistorie. De er tilflyttere fra Sjælland, og har boet på Bornholm i tre måneder.

– Vi havde en dårlig erfaring med en børnehave i Birkerød, så vi frygtede, at det samme måske ville ske på Oskars nye skole, fortæller Malene Møller.

Familien søgte det rolige liv og slog alle rødder op og flyttede til Bornholm. Her undersøgte de forskellige skoler og valgte at gå med Hans Rømer Skolen i Aakirkeby.

– De har været super søde, og det hele passede bare. Vi har været til forældremøder og fået information omkring corona og hvad vi skal forholde os til, og vi føler os meget trygge, siger João Møller, som får lov til at deltage i Oskars første skoledag.

De understreger, at de føler sig trygge ved både skolen og Bornholm.

– Hvis vi var i Ringsted, ville vi måske ikke sende vores barn i skole, siger Malene Møller.