Formelt træder Rebecca Douglas Elleby ind i kommunalbestyrelsen, når den mødes den 20. august. Det er ikke besluttet, om hun får udvalgsposter og i givet fald hvilke. Foto: Berit Hvassum

Rebecca Douglas Elleby vil bruge overraskende post som politisk platform

Rebecca Douglas Elleby er indforstået med, at hun som nyt medlem af kommunalbestyrelsen skal føre Socialdemokratiets politik, selvom hun sidder på et mandat, som Alternativet fik ved valget for snart tre år siden. Elleby er siden skiftet til Socialdemokratiet.
– Jeg har været meget tilfreds med Socialdemokratiet, som jeg også har været medlem af før. Særligt efter at vi er kommet i regering, hvor jeg synes, at vi har gjort det rigtig godt, siger hun.

KOMMUNALPOLITIK

Rebecca Douglas Elleby er indforstået med, at hun som nyt medlem af kommunalbestyrelsen skal føre Socialdemokratiets politik, selvom hun sidder på et mandat, som Alternativet fik ved valget for snart tre år siden. Elleby er siden skiftet til Socialdemokratiet.

– Jeg har været meget tilfreds med Socialdemokratiet, som jeg også har været medlem af før. Særligt efter at vi er kommet i regering, hvor jeg synes, at vi har gjort det rigtig godt, siger hun.

– Jeg vil bruge mit mandat til at kæmpe for det, som jeg går op i: Velfærd, natur og miljø. At vi alle sammen skal have det godt.

Men nu kommer du til at være med til at prioritere, hvem der skal have pengene?

– Ja, jeg kan godt forestille mig, at det bliver svært. Men jeg håber i hvert fald at kunne gøre min indflydelse gældende, siger Rebecca Douglas Elleby.

Kontakt med partiledelsen

Rebecca Douglas Elleby fortæller, at hun var i kontakt med Socialdemokratiets lokalformand Anette Stæhr, da det onsdag stod klart, at klart, at Lars Randorff Nørgaard forlader kommunalbestyrelsen, og at mandatet er hendes.

– Jeg snakkede situationen lidt igennem med Anette Stæhr. Jeg ville bare gerne høre, hvordan jeg skulle forholde mig, fortæller Rebecca Douglas Elleby.

Hvad fik du at vide?

– Anette Stæhr sagde, at jeg selvfølgelig skal føre Socialdemokratiets politik. Jeg spurgte hende, hvordan det forholdt sig, når jeg nu var stillet op for et andet parti.

Fik du at vide, at Socialdemokratiet er et stort parti med partidisciplin, og at partiet forventer, at du retter ind efter partilinjen?

– Nej, ikke som sådan, men det er klart, at når man er socialdemokrat, så er man socialdemokrat, og så stemmer man ikke imod partiet. Man gør sin indflydelse gældende i gruppen og gør sig gældende indenfor de rammer.

– Jeg stod som nummer fire på Alternativets liste og bad min familie og mine venner om at stemme på Anne Thomas, så jeg havde aldrig regnet med, at jeg nu skulle stå her. Men jeg føler mig i gode hænder, og jeg er sikker på, at jeg ikke vil komme til at dumme mig alt for meget, når jeg sidder inde i rundkredsen, siger Rebecca Douglas Elleby.

Klar til valg for S

Formelt træder Rebecca Douglas Elleby ind i kommunalbestyrelsen, når den mødes den 20. august. Det er ikke besluttet, om hun får udvalgsposter og i givet fald hvilke.

Her er situationen den lidt specielle, at Lars Randorff Nørgaard valgte ikke at overtage sin forgænger Anne Thomas’ udvalgsposter, da han overtog hendes mandat. Kommunalbestyrelsen fordelte derfor Anne Thomas’ poster anderledes, og derfor står der umiddelbart ingen poster og venter på Rebecca Douglas Elleby.

– Det har jeg ikke hørt noget om. Men der bliver nogle møder, siger hun.

Rebecca Douglas Elleby har allerede besluttet at stille op til næste års kommunalvalg.

– Til næste valg ville jeg være stillet op under alle omstændigheder. Så man kan sige, at jeg tyvstarter lidt. Det er meget rart, at jeg på den her måde får lov at komme til orde forinden, så folk kan se, hvad jeg er for en person, siger hun.

Sidste sommer strakte Alternativet sig langt for at undgå, at Rebecca Douglas Elleby skulle afløse Anne Thomas. Det var blevet situationen, hvis Lars Randorff Nørgaard trods sin ulyst ikke var trådt ind i kommunalbestyrelsen.

Ry som ballademager afvises

Alternativet Bornholm opfattede forløbet bag Rebecca Douglas Ellebys farvel til partiet som uskønt. Andre steder har hun et ry som en ballademager, der for eksempel var meget aktivt i modstanden mod at fælde lindetræet i Vibegårds Runddel udenfor Rønne i 2018.

Rebecca Douglas Elleby er desuden mangeårig aktivist med særlig interesse for dyrevelfærd. Men hun afviser at være en ballademager.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for at forfølge sager, hvor der er forhold, der ikke er i orden, særligt om dyrevelfærd. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg har lavet græsrodsarbejde, siger hun.

– Det ser jeg kun som noget positivt. Folk henvender sig allerede til mig om konkrete sager, og jeg elsker at blande mig i de ting, som jeg går op i.