Arkivfoto: Ørsted

Vindgigant har sat dato på ankomst til Rønne

En meget imødeset dag på havnekontoret nærmer sig. 1. oktober er datoen, hvor Rønne Havn kan byde velkommen til havvindmølleproducenten Siemens Gamesa, der skal transportere 72 havvindmøller til Kriegers Flak-parken og bruge Rønne Havns arealer som oplagsplads.

Havn

En meget imødeset dag på havnekontoret nærmer sig. 1. oktober er datoen, hvor Rønne Havn kan byde velkommen til havvindmølleproducenten Siemens Gamesa, der skal transportere 72 havvindmøller til Kriegers Flak-parken og bruge Rønne Havns arealer som oplagsplads.

Det bekræfter Rønne Havn, som hidtil ikke har sat dato på, men blot oplyst, at Siemens Gamesa skulle bruge havnen i slutningen af 2020.

At Siemens Gamesa ankommer om knap to måneder, indebærer dog ikke, at de fra dag ét medbringer vindmøllerne. Den første tid vil virksomheden bruge på at indrette sig, inden de tonstunge vindmølledele, der for første gang skal sætte den udvidede havns bæreevne på prøve, ankommer til Bornholm.

Rønne Havn har fået flere forespørgsler om, hvorvidt arbejdet på Kriegers Flak er blevet sat tilbage som følge af corona-epidemien, men det er ikke tilfældet, oplyser Rønne Havns presseansvarlige medarbejder, Vicki Johansen.

– Der er ikke nogen meldinger om forsinkelser, siger hun.

Havvindmølleparken Kriegers Flak ligger i dansk farvand øst for Møn og stik syd for Trelleborg. Selve opstillingen af møllerne på Kriegers Flak bliver påbegyndt efter årsskiftet, meddelte energiselskabet Vattenfall i maj. Parken får en kapacitet på 604,8 megawatt (cirka en tredjedel af regeringens planlagte havvindmøllekompleks syd for Bornholm), og når møllerne efter planen bliver aktiveret inden udgangen af 2021, bliver den landets største havvindmøllepark.