Nexø kommer på lørdag den 8. august til at summe af jazz fra klokken 10 formiddag til klokken 10 aften. Helt som under Østersøjazz. Arkivfoto: Allan Rieck

Coronasikret jazzdag erstatter festival

JAZZ

Da coronavirus gjorde hver eneste festival i Danmark umulig, var det i Nexø ikke en hvilken som helst festival, der blev aflyst.

Det var selveste 25 års-jubilæet.

Men helt så galt går det nu alligevel ikke. Tværtimod kommer Nexø på lørdag den 8. august til at summe af jazz fra klokken 10 formiddag til klokken 10 aften. Helt som under Østersøjazz, dog kun en enkelt dag og under navnet “En dag med jazz på torvet”.

Arrangørerne er også de samme, og koncerterne bliver gratis, også som sædvanlig. Foreningen Østersøjazz i Nexø har sat et program sammen domineret af bornholmske jazznavne, men krydret med musikere ovrefra.

– Vi vil gerne markere, at den rytmiske musik trods coronakrisen stadig lever sit mangfoldige liv her i Nexø. Vi har rystet posen og blandet traditionel jazz med mere moderne rytmiske toner, fortæller foreningens formand Svend-Erik Nielsen.

Publikum vil kunne opleve navne som Havz Jazz i samarbejde med basunisten Steen Hansen, Borsalino, sangerinden Lei Moe med pianisten Morten Wittrock, Maria Sita med band, Kalle Brandt og flere endnu.

I den mere alvorlige ende: Hvad nu med corona? Den del er der også styr på, fortæller arrangørerne.

– Vi er naturligvis bevidst om alvoren ved at gennemføre sådan et arrangement i en tid med corona, så naturligvis tager vi hensyn til de gældende bestemmelser. Vi har afmærket publikumsarealet på torvet, og vi har placeret stolene til publikum, så de overholder de nuværende afstandskrav, siger Svend-Erik Nielsen.

– Vi spritter stolene af inden start, og når de forlades igen, og vi holder selvfølgelig også løbende kontrol med, at reglerne overholdes og skrider ind, hvis det ikke sker, siger han.

– Vores 25 års-jubilæum fejrer vi så i stedet i 2021. Om coronaen vil det.