Jesper Ridder Olsen har fået topjob i Lego-familiens selskab. Pressefoto

Bornholmer får topjob i Lego-familien

Jesper Ridder Olsen, der er fra Rønne, er blevet udnævnt til chief financial officer (CFO) i Kirkbi A/S.

Kirkbi er et investerings- og holdingselskab, der som sin primære aktivitet ejer 75 procent af Lego Group. Navnet Kirkbi refererer til Legos stiftere, familien Kirk Kristiansen og Billund, hvor virksomheden har hovedsæde. Selskabet havde i 2019 et overskud på 16,8 milliarder kroner, og egenkapitalen var på 102,5 milliarder kroner.

Jesper Ridder Olsen er 49 år. Han gik på Åvangsskolen og Rønne Handelsskole. Han flyttede tidligt hjemmefra, da han tog på et års skoleophold i USA.

Jesper Ridder Olsen er statsautoriseret revisor i økonomi og har en kandidatgrad i erhvervsøkonomi og revision. Han har i mange år arbejdet i revisions- og rådgivningsbranchen hos KPMG og EY. Han har siden 2018 været CFO (administrerende direktør) for Maersk Drilling, der blev noteret som et uafhængigt selskab på Københavns Fondsbørs i 2019.

Jesper Ridder Olsen tiltræder sit nye job i begyndelsen af 2021. Stillingen som CFO (økonomichef eller -direktør) indebærer ansvar for økonomi og finansieringsforhold.

Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør i Kirkbi, siger i en pressemeddelelse om ansættelsen:

– Jeg er glad for at byde Jesper Ridder Olsen velkommen til Kirkbi, hvor han vil spille en vigtig rolle i eksekveringen af den ambitiøse, langsigtede strategi, der understøtter det langsigtede familieejerskab. Jesper har solid finansiel erfaring og værdifuld viden om familieejerskab, og jeg ser frem til at samarbejde med Jesper om at levere på vores strategi.