Filmskaberne bag “Blokhavn” præsenterede søndag den 28. juni filmen for det bornholmske publikum. De tre Gigis-medlemmer Troels Unneland, Adrian Hosseinpour og Sorena Sanjari har her taget opstilling i midten og flankeres af Hyæne Films Daniel Mühlendorph (tv.) samt Robin Hounisen (th). Arkivfoto: Berit Hvassum

Animationsfilm storsælger i biograferne

KULTUR

Filmproduktionsselskabet Hyæne Film, som Daniel Mühlendorph fra Allinge er medejer af, oplever for tiden en overraskende publikumssucces med animationsfilmen “Blokhavn”, som foregår på en ghettoskole i kvarteret af samme navn.

Hyæne Film har produceret filmen, som kunstnerkollektivet Gigis har lavet, og derfor var tre af de fem Gigis-medlemmer da også med, da den havde premiere i Rønne Bio i slutningen af juni. Landspremieren var den 25. juni.

– Filmen har nu solgt flere end 86.000 billetter i Danmark, siger Daniel Mühlendorph og tilføjer:

– Det er et vanvittig højt tal.

Det Danske Filminstitut oplyser på sin hjemmeside, at det bestræber sig på hver mandag og torsdag at opdatere det aktuelle salg af biografbilletter. Af den seneste opgørelse fra den 30. juli fremgår det, at de to andre film, der datomæssigt har haft premiere tættest på “Blokhavn”, er Lone Scherfigs “The Kindness of Strangers” (den 18. juni) og Jesper W. Nielsens “Undtagelsen” (den 2. juli).

“The Kindness of Strangers” har solgt godt 13.000 billetter, mens “Undtagelsen har rundet 130.000 billetter.

Daniel Mühlendorph pointerer, at salget af billetter til “Blokhavn” selvfølgelig skyldes, at der tale om, at det er en sjov film til målgruppen, men dertil kommer corona-situationen, som kan have spillet ind.

– Det var jo et kæmpe sats, at vi valgte at sende filmen ud i biograferne midt i corona-krisen, men det kan også have bidraget til, at det er gået så godt, siger han.

Du mener, fordi der ikke har været så mange andre premierer i den periode?

– Ja, man konkurrerer jo altid med rigtig mange andre film, især amerikanske, men mange af dem er blevet holdt tilbage, og derfor har “Blokhavn” måske fået mere plads i biograferne, end den ellers ville have fået.

Så jeres strategi har virket?

– Ja, helt sikkert. Den har fået den chance den skulle ha’, men alligevel synes jeg, det er vildt, den har solgt så godt. Og den er jo stadig ude i cirka 55 biografer landet over, så nu drømmer vi da om, at den vil runde 100.000 billetter, inden den bliver taget af plakaten. Det ville være helt exceptionelt, når vi snakker en debutfilm, siger Daniel Mühlendorph.

 

86.000

Så mange billetter har “Blokhavn indtil videre solgt rundt om i landets biografer.

En scene fra filmen