Pinsekirken. Arkivfoto: Berit Hvassum

Rønnes kirker rykker ind på torvet

Det er efterhånden en tradition, at kirkerne i Rønne rykker sammen på Store Torv for at være kirke på en anden måde. Det gør de igen i år for at vise byen, at de står sammen som kirker, at de tror på den samme gud, og at de kan samarbejde. Det fortæller kirkerne i en pressemeddelelse.

Bag arrangementet står Evangelisk Alliance, der består af fri- og folkekirker i Rønne og Knudsker. For dem er det vigtigt, at alle kirker i Rønne kan være sammen, og at kristne fra forskellige kirkesamfund sammen kan vise mennesker et lille glimt af, hvad der også foregår bag kirkernes mure.

Kirkerne på Torvet foregår den 21. august. På dagen byder kirkerne på en kop kaffe eller te og et stykke kage. Derudover vil der være et program med musik og sang fra de forskellige kirker.

Først kommer et ungdomsband fra det fælles frikirkelige ungdomsmiljø, dernæst bliver det gospelinspireret pop-lovsang med et band fra Missionskirken. Der kommer også en gruppe musikere og sangere fra Frelsens Hær, og fra Baptistkirken vil en musikalsk gruppe burmesere optræde. Louise Kaarby fra Pinsekirken samler også et band, der optræder og endelig er der håb om, at Jørgen Messerschmidt og Skt. Nicolai Kirkes ungdomskor også giver et par numre.

Under hele arrangementet er der mulighed for en snak med flere af kirkernes præster og andre, som vil være til rådighed på Store Torv.