Foto: Berit Hvassum

Bornholms Politi har udstedt nul coronabøder og sender stor ros til de erhvervsdrivende: Der bliver virkelig gjort en indsats

Politiet har mulighed for at uddele bøder og sigte personer eller ejere af restauranter og butikker, der ikke overholder covid-19-restriktionerne. Indtil videre har det ikke været aktuelt for Bornholms Politi.

Seks gange har politiet givet påbud til personer eller virksomheder, der ikke levede op til reglerne. Påbud fungerer som en advarsel uden andre sanktioner, og de har tilsyneladende fungeret efter hensigten, for siden corona-reglerne med et loft for størrelsen på tilladte forsamlinger trådte i kraft, har politiet ikke sigtet nogen for at overtræde disse regler, oplyser politiet.

I foråret uddelte Bornholms Politi en enkelt bøde, som sidenhen blev kaldt tilbage, da forseelsen fandt sted, inden lovgrundlaget var helt på plads.

Generelt roser Bornholms Politi de forretningsdrivende.

– De er rigtig dygtige. Det er de tilbagemeldinger, vi får fra patruljerne – både i forhold til skiltning, sprit og afstanden mellem bordene. Man tænker sig godt om og spritter menukort og borde af, og det er vores vurdering, at der virkelig bliver gjort en indsats, siger politikommissær Hans Henrik Dam.