Trængsel i Ekkodalen. Foto: Berit Hvassum

Politiet har modtaget en del anmeldelser fra bekymrede borgere

Bornholms Politi kan tydeligt mærke, at der er ekstra mange biler på Bornholm denne sommer, og de har modtaget mange anmeldelser om antallet af parkerede biler ved turistattraktionerne.

I forrige weekend kørte patruljer et par gange ud til Ekkodalen på forespørgsel fra bekymrede borgere.

Corona

Bornholms Politi kan tydeligt mærke, at der er ekstra mange biler på Bornholm denne sommer, og de har modtaget mange anmeldelser om antallet af parkerede biler ved turistattraktionerne.

I forrige weekend kørte patruljer et par gange ud til Ekkodalen på forespørgsel fra bekymrede borgere.

– Eksempelvis har vi haft en del anmeldelser om, at der var for mange mennesker i Ekkodalen. Man mente, at der var for mange mennesker og biler. Men det er et stort område og kan godt bære det, siger politikommissær Hans Henrik Dam.

Får I løbende anmeldelser eller tip fra borgere, der har været på steder, hvor de føler, at der for mange forsamlet?

– Ja, det gør vi. Og det er primært i de store turistbyer – Svaneke, Gudhjem, Allinge – og seværdigheder som Hammershus og Ekkodalen. Men det har altså ikke givet anledning til løftede pegefingre endnu. Vores vurdering er, at det ser fint ud, sagde politikommissær Hans Henrik Dam til Bornholms Tidende, da han gjorde midtvejsstatus i sidste uge.

Til stede hver dag

Bornholms Politi har i sommermånederne skruet op for antallet af patruljer, som har til opgave at vurdere, om forsamlingsforbuddet og andre corona-tiltag efterleves.

– Vi er til stede på det meste af øen hver eneste dag. Vi er i butikker, restauranter, på værtshuse, åbne pladser og i byer, hvor vi ved, at der kan være stor tæthed, siger politikommissær Hans Henrik Dam.

– Det fungerer rigtig, rigtig fint. Folk er gode til at holde afstand. Der er rigtigt mange mennesker de forskellige steder, men det har ikke været sådan, at der har været for mange. Så overordnet set går det rigtigt fint, og man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger med at holde afstand og hygiejne, siger politikommissær Hans Henrik Dam.

I denne uge er den gode opførsel fortsat, bekræfter specialkonsulent Mikael Schollert fra Bornholms Politi. Hovedparten af befolkningen har forstået budskabet og efterlever forholdsreglerne, lyder det fra politigården.

Politiet har ikke været i nærheden af at spille det ultimative kort imod store forsamlinger: opholdsforbuddet. Politikommissær Hans Henrik Dam er inde på, at samarbejdet med kommunen, Naturstyrelsen og Destination Bornholm og de adfærdsregulerende redskaber, der er taget i brug, kan have haft en gavnlig virkning.

– Det kan være, at det er medvirkende til det. Det vil jeg vælge at tro på, siger Hans Henrik Dam.