Foto: Berit Hvassum

29-årig formand skulle egentlig bare være næstformand

Dagens navn: Martin Jensen har i godt halvandet år været formand for Red Barnet Bornholm, som er andet og mere end genbrugsbutikken på Lille Torv i Rønne.

Hvorfor er du aktiv i Red Barnet?

– Jeg havde lyst til at prøve kræfter med ledelse og bestyrelsesarbejde, og Red Barnet Bornholm søgte en formand og en næstformand, hvilket er årsagen til, at jeg blev aktiv. Jeg har ikke tidligere været aktiv i Red Barnet eller andre frivillige foreninger, så man kan vist roligt sige, at jeg bare “vadede ind fra gaden”. Red Barnet er en inspirerende forening at være en del af. Der er rigtig mange børn i Danmark, og i særdeleshed på Bornholm, som lever i vanskelige, utrygge og ulykkelige rammer af forskellig karakter, som er fuldstændig fjern fra den opvækst, jeg selv og mange andre har haft. Gudskelov har vi et ressourcestærkt civilsamfund og erhvervsliv, som træder til og hjælper dem, der er mest udsat. Jeg skylder i forlængelse heraf også at fremhæve vores fantastiske frivillige i Red Barnet Bornholm og de dedikerede konsulenter i Red Barnet.

Hvilke aktiviteter foregår i Red Barnet Bornholms regi?

– I år har vores primære fokus været at hjælpe udsatte familier med legetøjs- og maddonationer under coronakrisen. Vi arbejder fortsat på at få vores familieoplevelsesklub i gang efter krisen, hvor vi skal arrangere en masse sjove aktiviteter for børn og forældre med henblik på at opleve sammen. Dernæst har vi lige afsluttet – i min optik – Danmarks bedste sommerlejr nogensinde. En sådan succes ønsker vi at gentage i børnenes efterårsferie såvel som til næste sommer. Yderligere arbejdes der for, at alle sociale foreninger, idrætsforeninger med videre på Bornholm deltager i et større samarbejde med henblik på at bekæmpe udsathed blandt børn og familier på Bornholm. Arbejdet skulle gerne resultere i, at der skabes et stærkere samfund og sammenhold på tværs af Bornholm.

Hvorfor stillede du dig til rådighed som formand?

– Jeg var oprindeligt tiltænkt en rolle som næstformand. Kort før den ekstraordinære generalforsamling blev jeg spurgt, om jeg ville stille op som formand – og for mit vedkommende var det en “no-brainer”.

Hvilke opgaver har du som formand?

– Min primære opgave er at have det fulde overblik over lokalforeningen og dens frivillige. I tæt samarbejde med lokalforeningens frivillige er det mit ansvar, at Red Barnet Bornholm holder sig aktiv på aktivitetsområdet, og at økonomien til aktiviteterne er til stede. Sidstnævnte indebærer blandt andet drøftelser med det lokale erhvervsliv, som navnlig under afholdelsen af sommerlejren har været særdeles generøs.

Hvad laver du i dit civile liv?

– Til daglig er jeg ansat som fuldmægtig i Skattestyrelsen.

Hvad er dit yndlingssted på Bornholm?

– Ligesom mange andre elsker jeg at se solnedgangen fra Antoinette Strand om sommeren. Jeg føler mig imidlertid bedst tilpas, når jeg sidder på en café inde på Store Torv i Rønne med en kop kaffe i selskab med gode venner og kolleger.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– Ingen, desværre. Mit arbejde i Skattestyrelsen og i Red Barnet Bornholm optager meget af min tid, så jeg bruger helst min fritid med venner, at se film eller at lytte til musik – og hertil skal tilføjes, at ABBA, Sam Cooke og The Beach Boys stadig holder 100 procent.

 

Martin Jensen

29 år

Single

Oprindeligt fra Herfølge, bor i dag i Rønne