Ny ejer af Østersøens Perle: Det kan jo være en Pandoras æske, vi åbner

Ny ejer af Østersøens Perle: Det kan jo være en Pandoras æske, vi åbner
Østersøens Perle på Østvej 3 i Tejn. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 2. AUG 2020 • 19:55
Af:
jesper-gynther
| ABONNENT
2. AUG 2020 • 19:55
BOLIGUDLEJNING

For et par uger siden skrev Berlingske om et netværk af ejendomsspekulanter, der opkøber gamle, faldefærdige huse i provinsen og udlejer dem til lejere, som så ofte fraflytter hurtigt igen, fordi der eksempelvis er problemer med skimmelsvamp, eller fordi der er koldt på værelserne om vinteren grundet radiatorer, der ikke virker.

Når lejerne fraflytter, mister de ofte deres depositum, fordi udlejer ikke vil betale pengene tilbage – og det er også, selvom lejerne får medhold i deres klager til huslejenævnet.

Ifølge Berlingske består netværket blandt andet af ejendomsselskabet Facility Management, som nu er gået konkurs, men som tidligere har ejet syv ejendomme på Bornholm med i alt 40 lejemål.

Derudover nævner Berlingske, at Østersøens Perle – en ejendom på Østvej 3 i Tejn, som er delt op i flere forskellige lejemål – har været ejet af personer og selskaber, som har en relation til netværket. Ifølge Berlingske har der i en af lejlighederne været skimmelsvamp på badeværelset, radiatorerne virkede ikke, og så var der ekskrementer fra mus i stuen.

Ejendom er solgt videre

Bornholms Tidende har undersøgt, hvem der nu ejer ejendommen og lejer lejlighederne ud.

Det gør selskabet Nr. 48 ApS, som har forretningsmand Gert Andersen fra Næstved som direktør og medejer. Selskabet købte ejendommen den 1. maj 2019 for 1.850.000 kroner, og sælger var Partnerselskabet af 25. juni 2015 ApS, som siden har ændret navn to gange; først den 5. marts 2020 til Ejendomspartnerselskabet I og igen den 27. april 2020 til Finanspartnerselskabet l.

Da Partnerselskabet af 25. juni 2015 ApS solgte Østersøens Perle, var selskabet ejet af Leo Jantzen (nuværende bestyrelsesmedlem) og Torben Bagge (nuværende bestyrelsesformand). Disse to personer har tidligere (indtil 30. september 2019) været medejere af Ejendomsselskabet Mustang ApS med en sammenlagt ejerandel på ni procent. Den resterende ejerandel på 91 procent var ejet af Frank Sejer Mathiasen, der ifølge Berlingske har en nær personlig og forretningsmæssig relation til Erik Friedlænder, der var Facility Managements direktør og ejer.

Leo Jantzen og Torben Bagge overtog desuden ejerskabet af Partnerselskabet af 25. juni 2015 ApS den 2. marts 2018 fra Tower ApS, som er ejet af Johnny Per Karleby, som tidligere har været bestyrelsesmedlem i Euro Properties Holding A/S, som er et andet af Erik Friedlænders selskaber.

Skal bruges som sommerbolig

Gert Andersen fortæller til Bornholms Tidende, at Nr. 48 ApS har købt Østersøens Perle, fordi firmaet vil bruge en af lejlighederne i ejendommen som en sommerbolig, hvilket blandt andet vil komme ham selv til gode, da han plejer at være på Bornholm i sommermånederne og i nogle af de andre ferieperioder i løbet af året.

Derudover får Nr. 48 ApS lejeindtægter fra lejerne i de andre lejligheder.

Firmaet har tidligere ejet en anden ejendom i Tejn, som ligeledes blev brugt som sommerbolig. Ejendommen blev købt i 2014 og blev så solgt igen for et par år siden. Gert Andersen ledte derfor efter en ny ejendom, indtil købet af Østersøens Perle blev færdiggjort i maj 2019.

– Vi har kigget på ejendommen for mange år siden og tænkt, at det kunne være en ejendom for os, for den ligger jo supergodt i forhold til beliggenheden, så det gav god mening at købe den her ejendom, nu hvor den var ledig på markedet, siger Gert Andersen.

Den ene af lejlighederne, som Nr. 48 ApS nu agter at bruge som sommerbolig, har stået tom, fordi der var skimmelsvamp i badeværelset, hvilket sælger også oplyste forud for handlen, fortæller Gert Andersen.

 
Vi vidste godt, at ejendommen
har trængt til en kærlig hånd, men
i artiklen i Berlingske, står der jo, at
den har fejlet både det ene og det
andet, så det kan jo være en
Pandoras æske, vi åbner

 

Er blevet bekymret

Efter at have læst Berlingskes artikler er han dog blevet bekymret for, at der kunne være mere galt med ejendommen end først antaget.

– Vi har troet, at vi har købt en ejendom, der er nogenlunde okay. Vi vidste godt, at ejendommen har trængt til en kærlig hånd, men i artiklen i Berlingske, står der jo, at den har fejlet både det ene og det andet, så det kan jo være en Pandoras æske, vi åbner, siger han.

Han har forgæves forsøgt at finde ud af, hvilke håndværkere der tidligere har lavet reparationer på ejendommen, så han kunne få et overblik over, hvad der er blevet udbedret på ejendommen.

– Vi er interesseret i at komme til bunds i reparationshistorikken på ejendommen, for så kan vi måske holde sælgerne til ansvar for, at de har solgt os en ejendom uden at fortælle om alle fejl og mangler. Men vi skal jo kunne dokumentere det, siger Gert Andersen, der oplyser, at han også har besvær med at komme i kontakt med sælgerne fra Partnerselskabet af 25. juni 2015 (som i dag hedder Finanspartnerselskabet l).

Uanset hvad gætter Gert Andersen på, at der kommer til at gå noget tid, før ejendommen er blevet renoveret helt færdig, så navnet Østersøens Perle igen er retvisende.

– Vi har brugt nogle penge indtil videre på at få udbedret nogle af skaderne. Men det bliver ikke fra den ene dag til den anden, at det hele bliver renoveret. Det kommer til at koste mange penge, for det er jo en stor ejendom, så vi tager det lidt i etaper, siger han.

– Huslejen til lejerne er så også ret billig, fordi lejlighederne er i den stand, som de er, siger han.
 

Syv ejendomme

For et par uger siden skrev Berlingske om et netværk af ejendomsspekulanter, der opkøber gamle, faldefærdige huse i provinsen og udlejer dem til lejere, som så ofte fraflytter hurtigt igen, fordi der eksempelvis er problemer med skimmelsvamp, eller fordi man fryser meget om vinteren grundet radiatorer, der ikke virker.

Når lejerne fraflytter mister de ofte deres depositum, fordi udlejer ikke vil betale pengene tilbage – også selvom lejerne får medhold i deres klager til huslejenævnet.

Ifølge Berlingske består netværket blandt andet af ejendomsselskabet Facility Management, som nu er gået konkurs, men som tidligere har ejet syv ejendomme på Bornholm med i alt 40 lejemål.

Bornholms Tidende fulgte sidste lørdag op på, hvad der er sket med de syv ejendomme og huslejenævnssagerne, siden Facility Management gik konkurs. I dag bringes anden og sidste del.

 


 

Sælger: Alt blev oplyst til køber forud for salget


 

Bornholms Tidende har været i kontakt med Torben Bagge, der var medejer af Partnerselskabet af 25. juni 2015 ApS, da selskabet den 1. maj sidste år solgte ejendommen på Østvej 3 i Tejn til Gert Andersen.

Ejendommen er for nylig blevet nævnt i en række artikler i Berlingske, hvor en tidligere lejer har fortalt, at der blandt andet var skimmelsvamp og ekskrementer fra mus i en af lejlighederne. Det har gjort Gert Andersen bekymret for, om der er mere galt med ejendommen end det, som blev oplyst af sælger forud for handlen, som lød på 1.850.000 kroner.

Partnerselskabet af 25. juni 2015 ApS har siden salget af ejendommen skiftet navn til Finanspartnerselskabet l, og Torben Bagge er nu bestyrelsesformand i selskabet.

Han fortæller til Bornholms Tidende, at der forud for handlen blev oplyst om alle de fejl og mangler ved ejendommen, som sælger kendte til.

– Som jeg har forstået det, har han været fuldt ud informeret og har haft adgang til at besigtige ejendommen, før han købte den, og derfor har han vidst, hvad han købte. Det er blevet fortalt forud for salget, at der var skimmelsvamp i en af lejlighederne, og det er også det, prisen afspejler, siger Torben Bagge, der ejede ejendommen sammen med sin forretningspartner Leo Jantzen. De ejer sammen flere ejendomsselskaber, der udlejer boliger i Danmark.

Gert Andersen købte ejendommen den 1. maj 2019 og har dermed haft ejendommen i mere end et år. Derfor er Torben Bagge uforstående overfor, at køber først nu ytrer bekymringer for tilstanden på ejendommen.

– Jeg synes, det er synd for ham, hvis han er blevet bekymret, fordi han har læst nogle artikler i Berlingske. Men den bekymring burde han have haft inden handlen, for når man køber en ejendom, så gør man jo normalt det, at man får en til at gennemgå den. Så får du lavet et huseftersyn og en tilstandsrapport. Ejendomme skal man jo gennemgå, før man køber dem, for der er fejl og mangler i alle ejendomme, det er der også i et nybyggeri, siger Torben Bagge.

Afviser at være en del af et netværk

Berlingske har også skrevet, at ejendommen på Østvej 3 i Tejn har været i hænderne på et netværk af ejendomsspekulanter. Derfor har Bornholms Tidende spurgt den tidligere ejer, Torben Bagge, om han føler sig ramt af Berlingskes artikel. Dette afviser han.

– Jeg vil sætte en stor streg under, at vi har jo heldigvis en fri presse i Danmark, og derfor kan folk jo skrive, hvad søren de vil skrive. Men vi er bestemt ikke i noget netværk med nogen eller noget.

Grunden til, at du og din forretningspartner Leo Jantzen bliver kædet sammen med netværket, er også, fordi I har været medejere af Ejendomsselskabet Mustang ApS sammen med Frank Sejer Mathiasen, der af Berlingske bliver nævnt som værende en del af netværket.

– Som jeg husker det, var det en relativt kort periode, at vi var medejere af Mustang. Og for at være hudløst ærlig, der var vi uenige med Frank om, hvordan tingene skulle håndteres og skal håndteres – også omkring tidshorisonten. Fordi for Leo og mig handler det om at lave nogle langsigtede investeringer. Derfor får vi ingen penge ud af selskaberne – og ingen må få penge ud – før om 15 år. Alt der måtte blive tjent på de her ejendomme, de er inde i selskaberne, fordi det er en langsigtet pensionsinvestering for os, siger Torben Bagge, der sidste år fyldte 50.

– Derfor er det også altafgørende for os at have et supergodt forhold til lejerne af ejendommene, fordi den største udgift som udlejer, det er tomgangsleje, og tomgangsleje, det har du, hvis du har utilfredse lejere og hyppige lejerudskift.

– Så for os handler det om at stille nogle ejendomme til rådighed, som i enhver henseende opfylder lejernes forventninger. Det er den bedste forudsætning for, at alle lejere blive boende i rigtig lang tid, og det er igen den bedste forudsætning for, at man som udlejer kan tjene penge på at have en ejendom.
 

Torben Bagge:

Er uddannet advokat og nuværende bestyrelsesformand og leder af den samlede skatteafdeling i TVC Advokatfirma i Åbyhøj. Han kunne i december 2017 fejre 25-årsjubilæum i firmaet, hvor han indtrådte som indehaver i 2001. I 2008 overtog han ansvaret for førelsen af skattesager, og i dag håndterer advokatfirmaet løbende mere end 1.500 sager vedrørende skat, moms, afgifter og told varierende fra store sager med meget betydelige beløb til mindre sager om f.eks. befordringsfradrag. Fra 2008 til 2017 var Torben Bagge managing partner i firmaet, men overlod posten til Leo Jantzen, da han selv blev bestyrelsesformand i advokatfirmaet. Foruden sit virke hos TVC Advokatfirma er han ekstern lektor i skatteret og forvaltningsret på Aarhus Universitet, ligesom han afholder kurser for revisorer og andre advokater. Han er derudover ifølge datacvr.virk.dk på nuværende tidspunkt engageret i 18 forskellige selskaber, hvoraf mange af dem er ejendomsselskaber. Han er også forfatter til en lang række skatteretlige artikler og var senest medredaktør på bogen "Skat med omtanke". Han bliver flittigt brugt som skatteekspert i medierne og har blandt andet medvirket i en DR Dokumentar om Panana Papers. De seneste par år har han desuden arbejdet som advokat for nogle af de anklagede i udbyttesagen. Født 26. oktober 1969 og bor i Silkeborg. Kilde: Aarhus Stiftstidende