Arrangører af børnefest blæst bagover af fremmødet

Arrangører af børnefest blæst bagover af fremmødet
Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 2. AUG 2020 • 14:01
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
2. AUG 2020 • 14:01
Alle sejl var sat til, da der lørdag var børne- og familiedag på Store Torv i Rønne, arrangeret af initiativet for sommerliv på torvet. Heldigvis udeblev vinden – i form af glade børn – ikke. Festen for øens børnefamilier sejlede flot. Faktisk var fremmødet væsentligt højere, end arrangørerne havde regnet med.

Men når man lokker med ballondyr, ponyridning, afrikansk gøgl, søde sager, loppemarked med legetøj, en tur op i Bornholms Brandvæsens lift, gratis popcorn – og mere endnu – ja, så må man forberede sig på en invasion af børn og deres forældre.

Nadia Thorius, der sammen med Simon Sandby havde taget initiativ til arrangementet, var blæst bagover af fremmødet.

– Jeg har måttet sende Simon af sted efter flere popcorn. Der skulle være gratis popcorn til alle hele dagen, men de var væk efter 20 minutter, sagde hun leende og let hovedrystende.

– Folk står i kø til balloner, der er gang i legene – og det er bare så fedt! Vejret er måske lidt ustadigt, men folk bakker op, og det er bare så dejligt. Det her er det største arrangement, vi har på torvet denne sommer, sagde Nadia Thorius, der vurderede, at der var omkring 500 fremmødte.

Alle stillede frivilligt op

Fra højtalerne ved torvescenen lød afrikansk musik. Danseren og gøgleren Lafire gik på scenen med akrobatik, jonglering, ildshow, spring og afrikansk dans. Det farverige optrin trak naturligt nok mange til.

Det fik medarrangør Simon Sandby til fra scenen at opfordre folk til at spritte hænder og ikke glemme, at vi stadig lever i en corona-tid.

Han kaldte børnene op til scenen, så de kunne få noget sprit. Det lagde dog ikke en dæmper på det gode humør.

Humøret var også højt blandt dem, der bar arrangementet. De var der da også som frivillige. Om det så var brandvæsnet, de optrædende eller rideskolen Sursænke, der kom med ponyer – ad flere omgange, så det ikke var de samme dyr, der hele dagen skulle bære små piger rundt.

– Dem, der laver noget her i dag, er her frivilligt. Vi har fundet dem ved, at Simon kender nogen, og jeg kender nogen.

– Vi gør det, fordi vi også gerne vil have børnene ned på torvet. Her er hver dag musik for de voksne, og det har der i år været rigtig god opbakning til. Men vi havde det sådan, at der også skulle være lidt for børnene, og så gik vi i gang med at arrangere den her dag, fortalte Nadia Thorius, der selv stod i spidsen for fællesdans fra scenen.