Sanne Zarp fik fredag hjælp af Michael Møller på sin Stop Madspild-rute i Rønne. Her henter de to varer der har overskredet sidste salgsdato hos Rema 1000 i Gartnervangen. Foto: Berit Hvassum

Organisation søger lokaler i Aakirkeby

Bæredygtighed

Forbrugerorganisationen Stop Spild Lokalt søger nu lokaler i Aakirkeby. Organisationen, der i sidste uge fik 20.000 kr i støtte af Sparkøbmanden i Aakirkeby, er nu på jagt efter et lokale, der kan være egnet til organisationens frivillige, der typisk samler varer ind hos supermarkederne to-tre gange om ugen.

Stop Spild Lokalt uddeler allerede mad fra lokaler Slottet i Rønne, og nu kommer turen til Aakirkeby, hvis det altså nogen vil stille et lokale til rådighed. Det fortæller Sanne Zarp, der står i spidsen for organisationens aktiviteter på Bornholm.

– Jeg har allerede kontrakter med Netto og Spar, siger Sanne Zarp, der har sendt en forespørgsel til Aakirkeby Borgerforening.

Her vil foreningens næstformand gerne støtte initiativet.

– Men jeg har ikke lige en trylleformular, for der stilles jo krav om nogle bestemte faciliteter og organisationen har ingen penge, så der skal enten findes en privat sponsor, der vil stille et lokale til rådighed, eller også skal det være en af kommunens ejendomme, siger Niels Lohmann.

Han har derfor sendt forespørgslen videre til den lokale handelsstandsforening, Syte.

Hvis missionen om at få gang i Stop Spild i Aakirkeby skal lykkes, skal organisationen bruge en god håndfuld frivillige og et lokale med adgang til toilet og vask.

 

Stop madspild

Stop Spild Lokalt i Rønne uddeler mad hver mandag, onsdag og fredag i madoasen i Rønne og Nexø, og der arbejdes i øjeblikket på at sætte gang i lignende initiativer i Hasle, Allinge og Aakirkeby. Det frivillige arbejde består i at hente mad i forretninger, sortere det og overbringe det til socialt udsatte. I september 2019 blev Stop Spild Lokalt hædret med årets frivillighedspris af regionskommunen og modtog 10.000 kroner.