Katastrofen ser ud til at være afværget: Vi har stort set ikke haft nogle værelser tilbage

Katastrofen ser ud til at være afværget: Vi har stort set ikke haft nogle værelser tilbage
Thorbjørn Rafn er den ene halvdel af værtsparret på Hotel Allinge, hvor juli måned har været velbesøgt. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 1. AUG 2020 • 21:37
Af:
anna-gudmann
| ABONNENT
1. AUG 2020 • 21:37
Turisme

Svaret er klart fra Thorbjørn Rafn, der er en del af værtsparret på Hotel Allinge, når han bliver spurgt, hvordan sommeren går:

– Det er bedre, end det plejer at være. Vi har ikke haft en juli måned på samme niveau som det her. Det er helt fantastisk. Det er vi virkelig glade for, siger han.

Juli måned har vist sig, ligesom hos mange andre, at være stort set udsolgt, hvilket har været en positiv overraskelse efter et forår og en juni måned uden gæster.

– Vi har været udsolgt. Vi har stort set ikke haft nogle værelser tilbage, og de huller, vi har haft, har vi stort set fyldt ud på dagen eller dagen før, siger han og fortæller, at han er overrasket over, hvor mange der kommer ind fra gaden og forsøger at finde et værelse – for de har måttet gå forgæves.

Ligesom andre steder på øen har det også overvejende været danskere, der har besøgt Hotel Allinge.

– Næsten 95 procent har været danskere, det er mit bedste bud. Vi har næsten ikke set tyskere og svenskere i noget omfang, en enkelt her og der, men slet ikke i nærheden af, hvad vi plejer at se, siger Thorbjørn Rafn.

Han fortæller, at det lige nu ikke tyder på, at det kommer til at ændre sig, da de fremtidige bookinger hovedsageligt kommer fra danskere. Han kan ikke afvise, at der kommer flere fra eksempelvis Tyskland senere på efteråret – som desuden ser ud til at blive en fin skuldersæson.

– Det ser helt klart bedre ud. Der er flere gæster helt frem til efterårsferien, og det er alligevel næsten et kvartal frem i tiden, siger han.

– Vi kommer nok fornuftigt ud af det her år. Hvis ellers tingene holder sig, som de er, hen over efteråret, så bliver det ikke den katastrofe, vi troede, vi stirrede på i maj måned.