Det tyder på, at rekordmange gæster har besøgt Bornholm i juli, og det har hovedsageligt været turister fra Danmark. Foto: Jens-Erik Larsen

Juli kan slå rekorden fra sidste år

Det har af gode grunde været et sløvt forår for de brancher, der lever af turisme. Da Danmark lukkede ned i marts på grund af covid-19, medførte det den ene aflysning af arrangementer efter den anden, imens danskere blev ansporet til at blive i hjemmet. Derfor har færre besøgt Bornholm i foråret, og det kan man tydeligt se på tallene. I forhold til trafikken, både fly og færge, mangler der en del for at ramme niveauet i foråret 2019, fortæller direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph.

TURISME

Det har af gode grunde været et sløvt forår for de brancher, der lever af turisme. Da Danmark lukkede ned i marts på grund af covid-19, medførte det den ene aflysning af arrangementer efter den anden, imens danskere blev ansporet til at blive i hjemmet. Derfor har færre besøgt Bornholm i foråret, og det kan man tydeligt se på tallene. I forhold til trafikken, både fly og færge, mangler der en del for at ramme niveauet i foråret 2019, fortæller direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph.

Til gengæld ser det anderledes ud i juli. De endelige tal for måneden, der lige er slut, er ikke klar endnu, men det tyder på, at det har været en succesfuld måned.

– Vi har haft en rigtig god juli med mange besøgende, siger Pernille Kofod Lydolph.

– Jeg har en forventning om, at vi i kommer på niveau med sidste år, og nok også et mindre plus, vurderer hun i forhold til trafikken.

Forrige sommer kunne det mærkes, at der var mange besøgende på Bornholm, da man bevægede sig rundt på øen. Der var så mange, at det direkte blev kaldt en rekordsommer. I år tyder det på, at antallet af besøgende har slået forrige års rekord.

– Som det ser ud på det billede, der tegner sig, så ligger vi faktisk endnu højere i år, hvis vi kigger isoleret set på juli måned, siger Pernille Kofod Lydolph.

Langt flere danske besøgende

Selvom nedlukningen af Danmark i foråret heldigvis for turistbranchen smeltede væk til sommersæsonen, har coronapandemien medført, at der er restriktioner på, hvor mange udlændinge, der kan komme til Bornholm.

Pernille Kofod Lydolph kan endnu ikke sige noget endeligt om fordelingen mellem danskere og udlændinge, eksempelvis gæster fra Tyskland, endnu, men hun bekræfter det billede, der ses ved flere overnatningssteder.

– Der er ingen tvivl om, at vi har langt flere danske besøgende i år og færre tyske besøgende, siger hun.

– Vi har ikke haft noget nær det antal tyske besøgende i foråret, som vi plejer at have, af naturlige årsager, ligesom svenskerne i vidt omfang er væk. Nordmænd og polakker for den sags skyld ser vi heller ikke meget til.

At der er så mange danske turister i år, kan ende med at være godt nyt på lang sigt.

– Det er rigtig dejligt, at så mange, der ikke har besøgt øen før, er kommet til i år, siger Pernille Kofod Lydolph.

– Vi ved, at godt og vel 80 procent af vores gæster taler varmt om øen og kommer igen og igen, og det er klart, hvis de personer, der er kommet til Bornholm for første gang, kommer retur til deres omgangskreds og fortæller, at Bornholm er et fantastisk sted at holde ferie, så gør det alt andet lige det hele lidt nemmere for os over tid.