Marian Lundh fortæller, at både Kanns Hotel og vandrerhjemmet Rosengaarden har haft en god sæson – i hvert fald i juli. Foto: Berit Hvassum

Fuldt hus lige nu – på onsdag skal der bo tre mennesker

I Aakirkeby er Marian Lundh indehaver af to forskellige overnatningsmuligheder: Kanns Hotel og vandrerhjemmet Rosengaarden. Begge steder, fortæller hun, har det været en succesfuld sæson, hvis man ser helt bort fra foråret.

– Vi har haft en god sæson begge steder, altså, hvis man isoleret kigger på juli måned, siger hun.

Turisme

I Aakirkeby er Marian Lundh indehaver af to forskellige overnatningsmuligheder: Kanns Hotel og vandrerhjemmet Rosengaarden. Begge steder, fortæller hun, har det været en succesfuld sæson, hvis man ser helt bort fra foråret.

– Vi har haft en god sæson begge steder, altså, hvis man isoleret kigger på juli måned, siger hun.

De første gæster kom begge steder i starten af juli, og så har der været fuldt booket både på hotellet og vandrerhjemmet lige siden, fortæller Marian Lundh.

– Det har været dejligt og meget overraskende, for det var jo ikke det, vi fik sat i udsigt i starten af året, da alting lukkede ned. Det er meget positivt, at vi har fået lov at tjene nogle penge, siger hun.

Forskellen på hotellet og vandrerhjemmet er, at denne sæson står til at blive lidt bedre ved Kanns Hotel, hvis man sammenligner med forrige sæson.

– Vi har haft fuldt begge steder, men hotellet har haft en bedre sæson end forrige år. På vandrerhjemmet havde jeg en fantastisk sæson i 2019, siger Marian Lundh.

En normal skuldersæson

Det tyder på, at sommerferien er ved at være ovre for mange turister, der er på Bornholm lige nu, i hvert fald hvis man ser på bookingerne ved Kanns Hotel i den nærmeste fremtid.

– En sjov en, vi går og griner lidt af, er, at vi har fuldt hus over alt lige nu, men på onsdag på hotellet skal der bo tre mennesker. Propfyldt mandag, propfyldt tirsdag. Når man kigger på det, ser det ud, som om alle rejser onsdag morgen, og så kommer de igen i weekenden, siger hun.

Det har hovedsageligt været danskere, der har besøgt både vandrerhjemmet og hotellet. Marian Lundh vurderer, at der har været omkring fem procent udlændinge, og resten har været danskere på hotellet – på vandrerhjemmet er der sædvanligvis ikke mange tyske gæster.

I efterårets skuldersæson ser det ud til, at det stadig er hovedsageligt danskere, der er på besøg, og på hotellet står det til ikke til at blive meget anderledes end normalt i forhold til bookinger.

– Resten af august er booket cirka 50 procent op, vil jeg sige. Det er sådan set det samme, som det plejer at være. I weekenderne er der altid lidt flere, måske 75 procent, men i ugerne er det mindre, siger hun, og fortæller, at på vandrerhjemmet kommer der til at være travlt med lejrskoler frem til efterårsferien.